#45 – Masters of Dev – mitä ohjelmasta jäi käteen?

Syyskuun alussa kymmenkunta ohjelmistokehittäjää aloitti OP-uransa uuden Masters of Dev -koulutusohjelman kautta. Uransa alkuvaiheessa oleville devaajille suunniteltu ohjelma on nyt päättynyt ja on aika summata kokemuksia yhteen: kannattiko lähteä mukaan?

OP Tech Podcastin jaksossa 45 Kristian Luoman vieraiksi saapuvat Masters of Dev -putken käyneet softakehittäjät, Aino Peräkasari ja Christopher Harju.

Tässä jaksossa 45 Kristian, Aino ja Christopher keskustelevat muun muassa siitä,

  • millaisia DevOps- ja API-koulutukset olivat,
  • mitä hyötyä työuran alkuun Masters of Dev -ohjelmasta saa ja
  • mihin työt jatkuvat Masters of Dev -ohjelman jälkeen.

Katso tästä, mitä edellinen jakso käsitteli >>

Viimeiset opinnot pakettiin – DevOps ja API-kehitys

OP:n uusilla developereilla Aino Peräkasarilla ja Christopher Harjulla on juuri takanaan noin kahden kuukauden mittainen koulutusputki Masters of Dev -ohjelmassa. Kyseessä on OP:n uusi koulutus- ja rekrytointiohjelma ohjelmistokehittäjille, jotka ovat 1–4 vuoden työkokemuksensa jälkeen halukkaita ottamaan haastavampia tehtäviä vastaan ja haluavat syventää teknologiaosaamistaan konkareiden opissa.

Syksyn ajan Ainon ja Christopherin arki on vaihdellut koulutuksen ja uuden työn välillä. Aiemmin syksyllä ohjelmassa oli React ja Node.js -opintoja, joista Aino kertoi tarkemmin podcast-jaksossa 42. Nyt myös koulutusohjelman viimeiset opinnot DevOpsista ja API-rajapintojen kehittämisestä ovat takana päin.

“DevOps -koulutuksessa puhuttiin esimerkiksi siitä, miten koodi elää paikallisesti ja miten versionhallintaa tehdään. Sitten katsottiin, missä koodi elää, jos sen työntää jonnekin toisaalle”, Christopher kertoo.

Neliosaisen koulutusohjelman viimeisenä osiona tutkailtiin API-rajapintojen kehittämistä Wunderdogin kouluttajan opastuksella.

“Erityisesti jäi mieleen API-rakentaminen turvallisuuden näkökulmasta”, Aino nostaa esiin.

Psykologian ja oikeustieteen parista softakehittäjiksi

Moni Masters of Dev -opiskelijoista on alanvaihtajia, kuten myös Aino, joka on alun perin kouluttautunut oikeustieteen alalle. Christopher on sen sijaan tehnyt gradunsa psykologiasta. Molemmilla on lisäksi ennestään noin kahden vuoden työkokemus softakehityksestä.

Christopher työskenteli aiemmin Espanjassa, mutta palasi koronan vuoksi Suomeen. OP:sta hän kiinnostui Redditissä vastaan tulleen mainoksen kautta. Selatessaan koulutuksen aiheita läpi Christopher huomasi, että mukana oli kiinnostavat opintojaksot Reactista ja Node.js:stä.

“Ajattelin, että vau – ihan mielettömät teknologiat OP:lla käytössä. Monesti uudessa työpaikassa joutuu kamppailemaan näistä ja saa nihkeän vastaanoton, kun mainostaa, että React on paljon parempi kuin PHP”, Christopher nauraa.

Vaikka Masters of Dev on jo päättynyt ja opiskelijat ovat sulkeutuneet eri puolille OP Ryhmää töidensä pariin, yhteisiä WhatsApp-viestejä kilahtelee edelleen. Molemmat pitävät opiskelijaporukkaa tärkeänä ja arvostavat kannustavaa yhteydenpitoa.

“Jos tulee yksin isoon taloon, on vähän hukassa. On kiva tietää, että on kavereita, jotka ovat yhtä hukassa”, Christopher sanoo.

Lue, miksi Aino valitsi OP:n työpaikakseen >>

Uudet teknologiaopit käyttöön omissa softaprojekteissa

Christopher on aloittanut työnsä OP:n Yrityspankin puolella OAL-tiimissä, joka tukee rahoituksen järjestämisen toimintoja. Juuri nyt tiimi uudistaa 80-luvulla kehitettyä Cobol-järjestelmää, joka pitää kirjaa yrityksen lainoista. Tarkoituksena on luoda uusi järjestelmä, jolla voitaisiin siirtää yrityslainoja vakuudeksi Suomen Pankkiin.

“Nyt istutaan Teamsin Voice Chatissa kuusi tuntia päivässä ja koodaillaan yhdessä. On ollut tosi hauskaa ja saatu tiimiin hienot tyypit”, Christopher summaa työtään kolmen full stack -devaajan kanssa.

Aino sen sijaan nimettiin syyskuun alussa OP:n Credit-tiimiin, mutta pian hän siirtyy OP Labin kehittäjäksi.

Jatkossa sekä Ainolla että Christopherilla on mahdollisuus hyödyntää OP:n Software Academyn osaamisen kehittämisen mallia. Sen avulla voi syventyä omassa työssä tarvittaviin teknologioihin vaikkapa mentoreiden avulla. Uran alkuvaiheeseen Masters of Dev osui kuitenkin sopivasti.

“Kiva, että OP järjesti tällaisen mahdollisuuden. Tuntuu, että ihmisiin panostetaan täällä”, Christopher kiittelee.

Kuuntele Kristianin, Ainon ja Christopherin keskustelu kokonaisuudessaan Spotifysta >>

OP TECH PODCAST JÄÄ TAUOLLE JA PALAA UUSIN JAKSOIN TAMMIKUUSSA 2021.

Jakson sisältö

  • Kokemukset DevOps ja API-kehittämisen koulutuksesta
  • Miksi Christopher valitsi OP:n työnantajakseen?
  • Millainen porukka Masters of Dev -opiskelijoista muodostui?
  • Näin Christopherin ja Ainon työt etenevät seuraavaksi
  • Millaisia asioita Masters of Dev -ohjelmassa voisi kehittää seuraavaa koulutusta varten?

Jakson kesto: 15:23 min

Jatketaan keskustelua sosiaalisessa mediassa! Verkostoidu Ainon, Christopherin ja Kristianin kanssa