Kyberasiantuntijaksi OP Ryhmään?

Mitä jos voisit toimia eturintamalla torjumassa kyberhyökkäyksiä yhdellä maailman haastavimmalla toimialalla kyberuhkien osalta? Kiinnostaisiko sinua tukea heimoja tietoturvallisten tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä? Vai onko sinun juttusi enemmän tietoturvatestaus Suomen suurimmassa finanssitalossa ja yhdestä isoimmista softataloista?

Kasvavissa tiimeissämme asiantuntijamme tekevät töitä kyberturvallisemman OP:n puolesta ja asiakkaidemme turvaksi. Tekemistä riittää niin strategisen suunnittelun, tietoturvaohjauksen, operatiivisen tietoturvan, teknisen kehityksen kuin kyberpositiivisemman kulttuurin luomisessa OP Ryhmässä. Jos uteliaisuutesi heräsi, tutustu kyberiläisiin ja katso alta avoimet tehtävät!

Kyberiä on... Asenne ja monipuolinen asiantuntijuus

Meillä OP:lla on kyberturvallisuuden asiantuntijoita eri osaamisalueilta ja eri vaiheissa työuriaan. Taustaltaan he eivät ole yhdestä muotista veistettyjä ja koulutuksena voi olla paljon muutakin kuin kyberturvallisuutta. Heitä yhdistävät kuitenkin ratkaisukeskeisyys, tekemisen meininki ja toistensa tukeminen. Olemme huomanneet, että paras lopputulos syntyy, kun tehdään töitä yhdessä ja yli organisaatiorajojen verkostoituen.

Ammattitaito ja aikaa uuden oppimiselle

Onko intohimosi tai ydinosaamisesi DevSecOps, Cloud Security, IR, IAM, turvallinen sovelluskehitys, uudet teknologiat vai jotain ihan muuta? Voit itse valita miten käytät 10% työajastasi ammattitaitosi kehittämiseen. Lue lisää 70-20-10 -mallistamme sekä Software Academysta. Ammatillinen kehitys ja omanlaisen urapolun rakentaminen haluamaasi suuntaan ovat asioita, joita sparraillaan säännöllisesti yhdessä esihenkilön kanssa.

Ketterä ja nykyaikaiset työtavat

Kyberissä on käytössä ketterät toimintatavat ja uusia teknologioita, joita sovellamme ja jatkuvasti parannamme yhdessä. Itseohjautuvat tiimit voivat itse sopia työtavoistaan OP Ryhmän ja organisaation suuntaviivojen mukaan yhdistellen toimivimmat lähi- ja etätyötavat.

Hyvinvoiva asiantuntija ja työsuhde-edut

Kilpailukykyinen palkka ja kattavat OP:n työsuhde-edut ovat osa peruspakettiamme, mutta ensisijainen prioriteetti on hyvinvoiva asiantuntija. Työ on työtä ja vapaa-aika on tehty elämämme muille tärkeille asioille, josta haluamme asiantuntijoidemme pitävän myös huolta.

Finanssialan turvallisimpia ratkaisuja asiakkaillemme

Perustehtävämme on edistää yli kahden miljoonan omistaja-asiakkaamme sekä toimintaympäristömme kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia. Finanssisektorin toimijana olemme osana Suomen kriittistä infrastruktuuria ja siten myös huoltovarmuuskriittinen toimija.

Kyberuhat ovat viimeisten vuosikymmenien aikana kehittyneet merkittävästi. Finanssisektoriin kohdistuu maailmaanlaajuisesti yhä kehittyneempiä hyökkäyksiä sekä rikollisten että valtioiden toimesta. OP varautuu kyberuhkiin laajalla skaalalla. Kyberturvallisuusstrategiamme mukaisesti pyrimme sekä ennalta ehkäisemään meihin kohdistuvia hyökkäyksiä että havaitsemaan ja torjumaan hyökkäysyrityksiä. Seuraamme jatkuvasti kyberuhkien maailmanlaajuista kehittymistä ja kehitämme, tuotamme ja ylläpidämme toimintamme olemaan askeleen edellä. Lisäksi koulutamme henkilöstöämme ja harjoittelemme säännöllisesti sekä itsenäisesti että kansallisella ja kansainvälisellä tasolla. Teemme päivittäin isoja ja pieniä tekoja ollaksemme asiakkaidemme luottamuksen arvoinen ja varmistaaksemme palveluidemme jatkuvuuden joka tilanteessa.

Meitä ohjaa toki vahvasti myös finanssialaan kohdistuva regulaatio, joka tuo oman painoarvonsa myös kyberturvallisuuden huomioimiseen toiminnassa.

Haluatko tietää lisää millaista on työskennellä OP:lla kyberturvallisuuden parissa? Lue alta kyberosaajiemme uratarinoita

”OP:lla panostetaan ja kehitetään tietoturvan toimintamalleja koko ajan. Asiakkaat eivät tiedäkään, miten paljon teemme töitä tietoturvan eteen.”

Alina Kyrölä, Junior Specialist, Information Security

”OP on todella iso ohjelmistokehitystalo – täällä on monenlaista tekemistä kyberturvallisuuteen liittyen, sillä kaikki kyberturvallisuuden osa-alueet on katettu ja täällä pääsee tekemään aidosti merkityksellistä työtä, joka on samalla haastavaa, mutta myös palkitsevaa.”

Juuso Karlström, Senior Specialist, Information Security

"Työ on hyvin merkityksellistä, sillä kyberturvan tärkeys tulevaisuudessa vain kasvaa edelleen.”

Anssi Forsman, Security Champion

Mitä tapahtuu kyber- ja tietoturvarintamalla OP:ssa?

Lue, mitä Pohjola Vakuutuksen varatoimitusjohtaja Pekka Puustinen kirjoittaa kyberturvallisuuskulttuurista ja mitä OP Ryhmän Information Security Expertin Catharina Candolinin mietteitä kyberturvallisuudesta Tivi-lehdestä (syyskuu 2021). Juttu löytyy maksumuurin takaa. Kuuntele myös OP Ryhmän tietoturvajohtaja Teemu Ylhäisin vierailujakso Herrasmieshakkerit-podcastissa, jossa keskustellaan muun muassa pankkien asiakkaisiin kohdistuvasta rikollisuudesta ja sen torjunnasta, pankkien tietoturvan kehityksestä viime vuosina sekä alaan kohdistuvista ajankohtaisista uhista.

Klikkaa kuvista kuuntelemaan Tech-puhetta -podcastin kyberturvallisuusaiheisia jaksoja.