#36 – Masters of Dev – tulokaskokemus kahden viikon jälkeen

OP Tech Podcastin jaksossa 36 Kristian Luoman vieraaksi saapuu OP:n uunituore developer Aino Peräkasari, joka on juuri aloittanut OP:n Masters of Dev -koulutusohjelmassa. Ainon tulokaskokemuksia seurataan tällä tuotantokaudella yhteensä kolmen podcast-jakson verran.

Tässä jaksossa Kristian ja Aino keskustelevat muun muassa siitä,

  • miltä Ainon ensimmäiset kaksi viikkoa Masters of Dev:ssä ovat näyttäneet,
  • millaisia odotuksia Ainolla on tulevasta Masters of Dev -ohjelmasta ja
  • miksi Aino valitsi OP Ryhmän työpaikakseen.

Katso tästä, mitä edellinen jakso käsitteli >>

Ainon ensimmäiset kaksi viikkoa Masters of Dev -ohjelmassa

Aino Peräkasari on juuri aloittanut ohjelmistokehittäjänä OP:n uudessa Masters of Dev -ohjelmassa. Kyseessä on uran alkuvaiheessa oleville ohjelmistokehittäjille suunnattu rekrytointi- ja koulutusohjelma, jossa vahvistetaan ohjelmaan valittujen teknistä osaamista lähtölaukauksena OP-uralle.

Miltä ensimmäiset kaksi viikkoa ohjelmassa ovat näyttäneet?

“Nyt on käyty läpi OP:n strategiaa, työkaluja ja toimintatapoja. Olen päässyt tutustumaan omaan Credit-tiimiin ja tuleviin työtehtäviin”, Aino kertoo.

Yhdessä Ainon kanssa Masters of Dev -ohjelmassa aloitti yhteensä 13 uutta developeria, jotka on hajautettu OP Ryhmän sisälle eri tiimeihin. “Oli kiva aloittaa muiden kanssa samaan aikaan, jotta pääsee sparrailemaan yhdessä”, Aino sanoo.

Osallistujat ovat päässeet ryhmäytymään ja vaihtamaan kokemuksia yhteisissä koulutuksissa sekä Whatsapp- ja Teams-ryhmissä.

”Kynnys tyhmien kysymysten kysymiseen on matalammalla”, Aino kehuu Masters of Dev -ohjelmaa.

Kuuntele myös OP:n Competence Lead Jukka Merisalon haastattelu Masters of Dev -ohjelmasta >>

Millaisia odotuksia Ainolla on Masters of Dev -ohjelman suhteen?

Ainon suurin odotus Masters of Dev -ohjelmasta on, että perehdyttämiseen panostetaan hiukan normaalia enemmän.

”Odotan saavani ohjelmistokehitykseen uudenlaisia näkökulmia ja pääseväni syvemmälle niihin teknologioihin, joista ei ole vielä niin paljon kokemusta”, Aino täsmentää.

Teknologioihin liittyvä koulutus onkin pian alkamassa. Koulutuksessa hyödynnetään OP:n omien kouluttajien lisäksi ulkopuolisia kehittäjiä ja konsulttiyrityksiä. Tärkeä rooli työn aloituksessa on myös omalla tiimillä.

“Oma tiimi on ottanut mut avosylin vastaan. Kaikkea uskaltaa kysyä ja he todella haluavat perehdyttää mut siihen, mitä tiimissä tapahtuu”, Aino kuvailee kokemuksiaan.

Miksi Aino hakeutui ohjelmistoalalle ja valitsi OP Ryhmän työpaikakseen?

Ennen Masters of Dev -ohjelmaan hakeutumista Ainolla oli muutaman vuoden kokemus ohjelmistotekniikasta. Hän on itse asiassa alun perin hakeutunut ohjelmistotekniikan pariin täysin toisesta ammatista, oikeustieteen alalta.

“Halusin päästä tekemään jotain konkreettista, jossa näkee työn tuloksen. Teknologia on kiehtonut paljon ja halusin päästä oppimaan ohjelmistokehitystä”, Aino muistelee.

“Opiskeluaikana olin trainee -roolissa ohjelmistotalossa. Silloin risoi, etten ymmärtänyt kovin syvällä tasolla, mitä kehittäjät tekevät ja se jäi kutkuttelemaan”, Aino kuvailee reittiään ohjelmistotekniikan pariin.

Miksi Aino valitsi työnantajakseen OP Ryhmän?

“Edellisessä työpaikassa kehitys oli pienemmän skaalan toimintaa. Halusin päästä näkemään erilaista toimintaympäristöä ja tekemisen tapoja. OP isona tech-talona pystyy tarjoamaan mulle uudenlaista näkökulmaa ja valtavan määrän erilaisia uramahdollisuuksia”, Aino summaa.

Seuraa Ainon matkaa teknologian syvään ytimeen myös seuraavissa OP Tech -podcastin jaksoissa!

Kuuntele Ainon ja Kristianin keskustelu kokonaisuudessaan Spotifysta >>

Jakson sisältö

  • Ainon ensimmäiset kaksi viikkoa Masters of Dev -ohjelmassa
  • Miksi Aino hakeutui mukaan ohjelmaan?
  • Ainon odotukset tulevasta
  • Kuinka teknologiaopetuksen vienti käytäntöön onnistuu?
  • Miksi Aino valitsi OP Ryhmän työpaikakseen?

Jakson kesto: 11:28 min

Jatketaan keskustelua sosiaalisessa mediassa! Verkostoidu Ainon ja Kristianin kanssa

Twitterissä: @kluoma

LinkedInissä: Aino Peräkasari & Kristian Luoma