OP:n data-alue on nopean kehityksen ja ylösskaalaamisen vaiheessa

Meillä pääset hyödyntämään ja jalostamaan dataa mielenkiintoisten haasteiden pariin!

OP Ryhmä on ollut datan hyödyntämisen edelläkävijöitä ja ensimmäisiä eurooppalaisia pankkeja tekoälyn käytössä. Meillä dataan pohjautuva työ on luontevana osana liiketoiminnan ajattelua ja arkipäiväistä työtä. Tekoälyn hyödyntämisen laajentuminen uusille alueille on tuonut datan tallentamiselle, rikastamiselle ja jalostamiselle aivan uudentyyppisiä vaatimuksia.

Haemme jatkuvasti kasvavaan joukkoomme Data Scientisteja, Data Analysteja ja Data Engineerejä työskentelemään yrityksemme tärkeimmän pääoman – datan pariin. Jos sinua motivoi kehittää palveluja sadoille tuhansille asiakkaille, tuottaa yritykselle miljoonien eurojen hyötyjä tai vaikuttaa riskienhallintaan, olemme sinulle sopiva työpaikka! Tutustu avoimiin työpaikkoihimme alta. 

Data-alueemme pähkinänkuoressa

Meillä OP:lla käytössämme olevien datalähteiden määrä on huimaavan runsas ja meillä on Suomen suurin tietopääoma. Tämä tarkoittaa sitä, että meillä yli 200 data-alueemme tietoammattilaista pääsevät ratkaisemaan sellaisia ison datan haasteita, joihin muualla harvoin pääsee. Olemme yhteiskunnallisesti merkittävä toimija ja yhteiskunnassa pinnalla olevat teemat näkyvät datatyössämme esimerkiksi tekoälyn päätöksenteon läpinäkyvyytenä ja eettisyydestä huolehtimisena.

Modernit teknologiat

Olemme investoineet data-alueeseen laajasti mutta kuitenkin vasta raaputtaneet pintaa saavutettavissa olevista hyödyistä. Työssämme toteutamme aidosti vaikuttavia ratkaisuja ja käytämme moderneja välineitä. Muutamia kaikille asiakkaillemme näkyviä esimerkkejä itse kokonaan kehittämistämme ratkaisuista ovat esimerkiksi OP Mobiilin Talouden tasapaino, OP Kodin Hinta-arviolaskuri sekä chatbottimme Opotti ja Viljo. Suurimman osan kehittämisestä teemme pilvipohjaisesti AWS:llä tai Databricksillä ja käytämme pääsääntöisesti PySparkia datan käsittelyssä ETL:n sekä analytiikkalaskennan osalta.

Jatkuva oppiminen työssä

Paiskimme töitä tosissamme, mutta työ on meille myös mahdollisuus itse kehittyä ja oppia uutta. Itsensä kehittymiseen ja oppimiseen meitä kannustaa OP:lla käytössä oleva 70:20:10-malli, jonka mukaisesti voimme käyttää 10% työajastamme opiskeluun ja itsensä kehittämiseen esimerkiksi OP:n Software Academyn kursseilla. Ison talon etuina tarjoamme mahdollisuuden jatkuvaan oppimiseen ja sisäisen liikkuvuuden tarjoamiin uramahdollisuuksiin.  

Data Scientistit, Data Analystit ja Data Engineerit työskentelevät vaihtelevissa rooleissa. Tutustu työntekijöidemme tarinoihin alta!

Data Lead Tero Järvinen vastaa työkseen Pohjola Vakuutuksen informaatioarkkitehtuurista – kuinka data muovaa liiketoimintaa nyt ja tulevaisuudessa?

Tutustu Data Lead Tero Järvisen uratarinaan

Finanssiäly-osaamisyhteisössä työskentelevä Eeva vaikuttui siitä, miten monipuolista datatekeminen OP Ryhmässä on. ”On aika harvinaista koko Suomenkin mittakaavassa, että yrityksessä on näin iso datatieteeseen keskittyvä yksikkö, jossa työskentelee ainoastaan alueeseen erikoistuneita osaajia.”

 

Tutustu Data Scientist Eevan työntekijätarinaan

Neuroverkkoihin, koneoppimiseen ja Deep Learningiin vihkiytynyt Data Scientist Mikael Karppinen oivalsi, että finanssialalla hän voi tekoälyn avulla turvata jopa miljoonien ihmisten taloutta. Valtavat datamassat, ammattitaitoinen Data Scientistien yhteisö ja modernit työkalut saivat analytiikkakonsultin valitsemaan OP Ryhmän työpaikakseen. 

Tutustu Data Scientist Mikaelin työntekijätarinaan

 

Miltä arkesi näyttää meillä?

Meillä arki on jokaisen itsensä näköinen. Tiimit saavat itsenäisesti vaikuttaa omaan työskentelytapaansa, ja meitä kannustetaan löytämään juuri meille sopivat toimintatavat. Työpäivät kuluvat tiimien yhdessä suunnittelemien tehtävien parissa ja usein töitä tehdään itsenäisesti, mutta ei koskaan yksin.

Meillä pääset työskentelemään mielenkiintoisessa työympäristössä alan ammattilaisten kanssa. Työyhteisömme on osaava ja motivoitunut. Tarjoamme henkilöstöllemme kattavat henkilöstöedut, joihin kuuluvat muun muassa pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut.

Mitä datan parissa tapahtuu OP Ryhmässä?

Tutustu tarkemmin OP:n data-alueeseen ja kuuntele OP:n Tech-puhetta-podcastin eri jaksoja data-työstä OP Ryhmässä! Voiko tekoäly olla läpinäkyvää?Näin triplataan tekoälyn hyödytNäin tekoäly tehostaa OP Ryhmän toimintaaTekoälyn eettiset periaatteet OP:llaMiten paranneltu neuroverkko ratkaisi tilitapahtumien kategorisoinnin haasteen?Miten OP:n Finanssiäly hyödyntää deep learningia? ja Finanssiäly ja Data Scientistin rooli OP:lla. Tutustu myös datastrategisti Tero Järvisen työntekijätarinaan tästä sekä OP Ryhmän tietotilinpäätökseen.