Kehittäminen ja teknologiat -organisaatio OP Ryhmässä

Kehittäminen ja teknologiat on organisaatio, joka kehittää palveluita ja järjestelmiä sekä omille asiakkailleen että OP:n muille toiminta-alueille. Vastaamme OP:n ICT-strategiasta, teknologialinjauksista sekä arkkitehtuurista. Huolehdimme yhteisistä alustoista, infrastruktuurista, ja OP Ryhmän kyberturvallisuudesta. Tarjoamme OP Ryhmän asiakkaille turvallista asiointia ja työntekijöillemme mahdollisuuden keskittyä työnsä ytimeen. Vastuullamme oleva tietopääoma on Suomen suurimpia, ja huolehdimme sen hallinnasta sekä hyödyntämisestä esimerkiksi finanssiälyn kehityksessä.

Kehittäminen ja teknologiat -alueella työskentelee noin 4500 ICT-alan ammattilaista, joista 1100 OP:n työsuhteessa. Organisaatiossamme on aito halu kehittyä sekä uudistua. Meillä on ihmisläheinen ote työhön, jota teemme tavoitteellisesti omistaja-asiakkaitamme varten. 

Työssä oppiminen ja kehittyminen

Panostamme vahvasti henkilöstömme ammatilliseen kehitykseen ja tarjoamme työntekijöillemme moninaisia urapolkuja. Työntekijöillä on käytössä muun muassa 70:20:10-malli.

70:20:10-malli  

Käytössämme on 70:20:10-malli. Sen mukaan työaika jakautuu seuraavasti: 

 • 70% päivittäiseen työntekoon 
 • 20% toimintatapojen parantamiseen, jotta päivittäinen työ sujuisi paremmin 
 • 10% oman osaamisen kehittämiseen ja uuden oppimiseen. 

OP:laisena saat siis käyttää 10% työajastasi opiskellen vaikkapa pilvipalveluita, liiketoimintaa tai uutta ohjelmointikieltä. Meillä työssä oppiminen ja kehittyminen ovat suuressa roolissa, mikä tukee päivittäisen työn sujumista ja mielekkyyttä. 

OP Software Academy 

OP Software Academy on OP:n oma osaamisen kehittämisen keskus. Sen kursseilla voit syventää nykyistä osaamistasi tai kokeilla jotain aivan uutta teknologian alueelta. Kurssit on pääosin suunniteltu niin, että ne mahtuvat 70:20:10 -mallin osaamisen kehittämisen osioon – eli voit käydä kurssit työajalla! 

Lue lisää OP Software Academystä ja 70:20:10-mallista. Käy myös kuuntelemassa OP Tech Podcastin jaksot, joissa kerrotaan osaamisen kehittämisestä sekä millaista on olla opiskelijana ja mentorina OP Software Academyssa. 

Uramahdollisuudet  

 

Meillä pääset mukaan kehittämään palveluita, jotka vaikuttavat miljoonien suomalaisten arkeen. Tarjoamme mahdollisuuksia työskennellä monipuolisesti niin uusien kuin jo myös paikkansa vakiinnuttaneiden teknologioiden kanssa. Olemme yksi Suomen suurimmista softataloista, joten meillä voit suuntautua myös uusille urille kyberturvallisuuden, ohjelmistokehityksen ja datanhallinnan parissa. Tehtävänimikkeitämme ovat muun muassa Solution Analyst, Reliability Engineer, Test Engineer, Product Owner, Developer sekä Data Scientist.

 • Kyberasiantuntijaksi OP:lle?

  Mitä jos voisit toimia eturintamalla torjumassa kyberhyökkäyksiä yhdellä maailman haastavimmalla toimialalla kyberuhkien osalta? Kasvavissa tiimeissämme asiantuntijamme tekevät töitä kyberturvallisemman OP:n puolesta ja asiakkaidemme turvaksi.

  Tutustu kyberiläisten elämään OP:lla >

 • Datan pariin töihin OP:lle?

  Kiinnostavatko modernit pilvi- ja tietovarastoinnin ratkaisut, jotka mahdollistavat uusia innovaatioita? Saako Big Data, pilvianalytiikka ja koneoppiminen sinut syttymään? Mitä jos voisit tehdä kaikkea tätä osana ketterää, autonomista ja osaavaa tiimiä?

  Tutustu datan maailmaan OP:lla >

 • Developeriksi OP:lle?

  Mitä jos voisit koodata jopa miljoonan kuukausittaisen käyttäjän arkielämään ratkaisuja, joiden käyttäjä ehkä itsekin olet? Mitä jos tekisit sitä osana itseohjautuvaa, autonomista ja yhteisen asiakaslupauksen täyttämiseksi koodaavaa tiimiä?

  Tutustu devarin maailmaan OP:lla >

 • Muotoilijaksi OP:lle?

  Etsitkö uutta ura-askelta, jossa voit keskittyä syvän asiakasymmärryksen luomiseen ja arvon tuottamiseen pitkäjänteisesti? OP:lla asiakaslähtöinen muotoiluajattelu on itsestään selvä osa kaikkea kehitystyötämme, mikä tekee muotoilijana työstäsi antoisaa.

  Kurkista muotoilijoiden elämään OP:lla >

Millaista on aloittaa työskentely OP:lla? Tutustu työntekijöidemme tarinoihin ja lue, millainen heidän ensimmäinen vuotensa OP:lla oli

Solution Analyst Juuso Kossilan ensimmäiseen vuoteen on mahtunut monipuolisia ja haastavia kehitysprojekteja sekä vapautta ja vastuuta sopivassa suhteessa.

Tutustu Juuson ensimmäiseen vuoteen >>

Test Engineer Tuija Järvelä nauttii siitä, että testaajana pääsee oppimaan joka päivä jotakin uutta.

Tutustu Tuijan ensimmäiseen vuoteen >>

Konsultista sisäiseksi kehittäjäksi siirtynyt Senior Developer Nina Niskanen arvostaa OP:n ketterää työkulttuuria, jossa asioita pyritään jatkuvasti tekemään paremmin.

Tutustu Ninan ensimmäiseen vuoteen >>

 

Product Specialist Niko Korhonen löysi finanssimarkkinainformaation parista roolin, joka yhdistelee monipuolisesti hänen osaamistaan.

Tutustu Nikon ensimmäiseen vuoteen >>

Tältä arkesi OP:laisena voisi näyttää ja tuntua

Tech-puhetta on podcast-sarja, joka keskittyy tech-alan ajankohtaisiin ilmiöihin vaihtuvien asiantuntijavieraiden kanssa. Juontajana toimii OP:n tech-guru Saija Antikainen. 

Tutustu Tech-puhetta-podcastiin >>

Mitä on opiskelu OP:n Software Academyssa? Haastattelussa akatemian rehtori Iiris Puhakka.

Lue Iiriksen haastattely OP Software Academystä >>

 

Tilaamalla uutiskirjeemme pysyt ajan tasalla siitä, mitä meillä Kehittämisen ja teknologiat -organisaatiossa tapahtuu sekä saat ajantasaisen tiedon avoimista tehtävistämme.

Tilaa Kehittäminen ja teknologiat -organisaation uutiskirje >>

Hakutulokset: "". Sivu 1 / 1, tulokset 1 - 13
Tehtävä Maakunta / Alue Sijainti Tehtäväalue
Nollaa
Guidewire Software Architect/Lead Developer 18 Uusimaa Helsinki, FI Tuote- ja palvelukehitys
Business Developer
Business Developer Helsinki, FI 18 Uusimaa
18 Uusimaa Helsinki, FI Tuote- ja palvelukehitys
Senior Business Continuity Specialist
Senior Business Continuity Specialist Helsinki, FI 18 Uusimaa
18 Uusimaa Helsinki, FI ICT
Developer, Master Data Management
Developer, Master Data Management Helsinki, FI 18 Uusimaa
18 Uusimaa Helsinki, FI ICT
Full Stack Developer (Java, Node.js, React), PK-Yritysrahoitus 18 Uusimaa Helsinki, FI ICT
Software Developer, Capital Markets
Software Developer, Capital Markets Helsinki, FI 18 Uusimaa
18 Uusimaa Helsinki, FI ICT
Test Engineer, Automation (Asiakaspalvelun viestintävälineet) 14 Pohjois-Pohjanmaa Oulu, FI ICT
Lead Developer, Ajoneuvovakuutus
Lead Developer, Ajoneuvovakuutus Helsinki, FI 18 Uusimaa
18 Uusimaa Helsinki, FI ICT
Test Engineer, Automation (Asiakaskontaktoinnin ratkaisut) 18 Uusimaa Helsinki, FI ICT
Enterprise Architect, Cloud & IT Infrastructure (Helsinki tai Oulu) 18 Uusimaa Helsinki, FI ICT
SAS Developer, Risk Management
SAS Developer, Risk Management Helsinki, FI 18 Uusimaa
18 Uusimaa Helsinki, FI Products and services development
Reliability Engineer, ServiceNow (Helsinki tai Oulu) 18 Uusimaa Helsinki, FI ICT
Developer, BI-raportointi
Developer, BI-raportointi Helsinki, FI 18 Uusimaa
18 Uusimaa Helsinki, FI Tuote- ja palvelukehitys