Juuso Karlström auttaa tietoturvallisen koodin tuottamisessa ja 10 % työajasta menee uuden opiskeluun – Mikä tekee työstä merkityksellistä?

Kyberturvallisuuden vanhempana asiantuntijana toimiva Juuso antaa kiitosta esimiehilleen. ”OP on todella iso ohjelmistokehitystalo – täällä on monenlaista tekemistä kyberturvallisuuteen liittyen ja parasta työssäni on, kun joudun jatkuvasti oppimaan uutta. Työ on sopivan haastavaa ja pääsen työssäni ratkomaan mielenkiintoisia ongelmia.”

Juuso Karlström työskentelee OP:n tuoreessa AppSec-tiimissä product ownerina ja vanhempana asiantuntijana. Työt OP:lla alkoivat ensin Tech-kehittäjänä, mutta pian hän siirtyi tietoturvatestaustiimiin aikaisemman taustansa turvallisen ohjelmistokehityksen parissa.

AppSec-tiimin tarkoituksena on tuottaa ja ylläpitää tietoturva-automaatiokyvykkyyksiä OP:n sovelluskehitystiimeille. ”Käytännössä autamme siis sovelluskehitystiimejä tuottamaan tietoturvallista koodia.” Tavoitteena on, ettei tiimi olisi jarruna sovelluskehitystiimeille vaan yksi mahdollistajista. ”Erilaisia kyberturvatarpeita nousee esiin erilaisilta tiimeiltä ja on mukavaa olla ratkaisemassa näitä ongelmia. Työssä on paljon erilaisia sidosryhmiä.”

Työ vaatii jatkuvaa oppimista ja itsensä haastamista

Juuso kokee työnsä merkityksellisyyden kyberturvallisuuden tärkeyden kautta. Organisaatioihin kohdistuvat uhkat ovat tänä päivänä korostuneet ja Juuso saa tiiminsä kanssa pitää huolen siitä, että OP:n tuottamat palvelut ovat turvallisia. ”Pystymme tuottamaan sellaisia kyvykkyyksiä, joita muut sidosryhmät tarvitsevat – saan siis olla tuottamassa lisäarvoa muille tiimeille ja lopulta myös loppukäyttäjille, eli OP:n asiakkaille.”

Työn kuvaan kuuluu vahvasti jatkuva itsensä kehittäminen – teknologia kun kehittyy koko ajan. ”Tässä työssä toimiminen vaatii sen, että opiskelee samalla kuin tekee töitä. Onkin hyvä, että työn ohella opiskelu on mahdollistettu tällä 70-20-10 mallilla ja OP:n omalla Software Academylla* – eli siihen on ihan virallinen lupakin käyttää työajasta aikaa uuden opiskeluun”, Juuso mainitsee.

”OP on todella iso ohjelmistokehitystalo – täällä on monenlaista tekemistä kyberturvallisuuteen liittyen, sillä kaikki kyberturvallisuuden osa-alueet on katettu ja täällä pääsee tekemään aidosti merkityksellistä työtä, joka on samalla haastavaa, mutta myös palkitsevaa.”

AppSec-tiimin toimintaa Juuso kuvailee rennon avoimeksi. Tiimi pitää huolta toisistaan ja ovat yhdessä luoneet omat työntekemisen sääntönsä, johon jokainen on sitoutunut. ”Meidän joukkomme on huomattavasti kasvanut viime aikoina ja silti yhteistyö toimii. Siihen myös vahvasti keskitytään, kuinka voimme jatkuvasti parantaa yhteistyötä ja tiedonjakoa”, Juuso kuvailee. ”Täällä kyberturvallisuuden sisällä voidaan helposti huomioida se, jos jollakin on erityisiä taitoja tai mielenkiinnon kohteita – niitä halutaan aina hyödyntää mahdollisimman parhaalla tavalla, jotta työntekijä saa näyttää taitonsa ja tehdä sellaisten asioiden parissa työtä, jotka itseä kiinnostaa.”

Erityistä kiitosta Juuso haluaa antaa kaikille esihenkilöilleen. ”Minulla on matkan varrella ollut mahtavia esimiehiä, jotka ovat antaneet mahdollisuuden uusien juttujen tekemiseen ja itsensä haastamiseen. Olen saanut vastuuta ja mahdollisuuksia näyttää, mitä osaan - ja toisaalta päässyt myös opettelemaan uusia juttuja”, Juuso kertoo.

*OP Software Academy OP on OP:n oma osaamisen kehittämisen keskus. Sen kursseilla voi syventää nykyistä osaamista tai kokeilla jotain aivan uutta teknologian alueelta. Kurssit on pääosin suunniteltu niin, että ne mahtuvat 70:20:10 -mallin osaamisen kehittämisen osioon, eli kurssit voi käydä työajalla. Lue lisää OP:n Software Academystä ja 70:20:10 -mallista.