Lähdin ensimmäiseen työpäivääni Kiitorata-ohjelmassa varsin ennakkoluulottomasti ja ilman sen erityisempiä odotuksia, mutta näin jälkikäteen on helppo todeta, että koko puolivuotinen trainee-jakso on ollut täynnä vain positiivisia yllätyksiä. Trainee-ohjelman puolesta on järjestetty paljon yhteistä tekemistä, verkostoitumista sekä tutustumista eri liiketoimintoihin. Toisaalta myös työtehtävät ovat olleet alusta asti mielekkäitä sekä vastuuta on saanut runsaasti. Työtehtävien osalta saamani vastuun määrä johdannais- ja valuuttamyynnissä on ylittänyt ennakko-odotukseni sekä olen ollut aidosti tärkeä osa tiimiä.

Mieleenpainuvimmat hetket liittyvät kannustavaan sekä rentoon ilmapiiriin kaiken hektisyyden ja kiireen keskellä. Lisäksi onnistumiset suurien kauppojen maaliin saattamisessa ovat olleet kannustavia kokemuksia.

Dealer-traineen tehtävää suosittelen kaikille niille, jotka ovat kiinnostuneet toimimaan rahoitusmarkkinoiden parissa eivätkä pelkää hektisyyttä. Tehtävä vaatii hyvää paineensietokykyä, numeropäätä sekä ymmärrystä rahoitusmarkkinoiden perusperiaatteista. Lisäksi hyvä tietotekninen osaaminen painottuu luonnollisesti nykyään tehtävässä kuin tehtävässä, joten koodaamisen sekä matemaattisten simulaatioiden alkeet ovat ehdottomasti hyödyksi. Tarkkaa tietämystä johdannaisten toiminnasta ei kannata vielä traineena murehtia, sillä niiden toiminta aukeaa tässä työtehtävässä aivan eri tavalla kuin oppikirjoista opiskeltaessa.

Ville, Dealer-trainee