#34 – Mikä on Masters of Dev -ohjelma?

OP Tech Podcastin jaksossa 34 aiheena on OP:n uusi tulevaisuuden ohjelmistokehittäjille suunnattu rekrytointi- ja koulutusohjelma Masters of Dev. Kristian Luoman vieraana aiheesta keskustelemassa on OP:n Competence Lead Jukka Merisalo.

Tässä jaksossa Kristian ja Jukka Merisalo keskustelevat muun muassa siitä,

  • mikä on OP Masters of Dev -ohjelma,
  • miksi tällainen ohjelma on perustettu ja
  • mitä ohjelma pitää sisällään ja mihin devaajan polku jatkuu ohjelman jälkeen.

Katso tästä, mitä edellinen jakso käsitteli >>

Mikä on Masters of Dev?

Masters of Dev on OP:n oma rekrytointi- ja koulutusohjelma uransa alkuvaiheessa oleville ohjelmistokehittäjille. Ohjelman tarkoituksena on kasvattaa tulevaisuuden ohjelmistokehittämisen ammattilaisia vahvistamalla ohjelmaan valittujen teknistä osaamista. Ohjelman ensimmäinen haku käynnistyi keväällä 2020 ja lähes 600:n hakijan joukosta on nyt palkattu ensimmäinen 14:n hengen osallistujajoukko Helsinkiin ja Ouluun. Uudet junior developerit aloittivat vakituisen työnsä OP:lla ja Master of Dev -koulutuksen syyskuun alussa.

Miksi Masters of Dev kehitettiin?

Vaikka OP on ollut jo varhaisessa vaiheessa mukana digitalisaatiossa, tarve osaavista ohjelmistokehityksen ammattilaisista kasvaa edelleen. Masters of Dev -ohjelman avulla tätä palkkaustarvetta saadaan kurottua kiinni, mutta myös muita syitä uuden ohjelman syntyyn on:

“OP:lla on tech-puolella tällä hetkellä melko kokenutta porukkaa. Nyt halutaan lisätä tiimien sisäistä diversiteettiä ja saada tuoreita ajatuksia sekä uutta osaamista myös uransa alkuvaiheessa olevien osaajien kautta,” Jukka kertoo.

Suomen mediaa seuratessa huomaa, että yritykset kilpailevat senior developereista. Vastaavasti näkee myös keskustelua siitä, miksi juniorimmat osaajat eivät kelpaa yrityksiin töihin. “

Meillä on pähkitty, miksi kaikkien pitäisi olla aidosti valmiita seniorimpiin tehtäviin. OP:ssa on tarjolla tehtäviä, jotka vaativat monen tasoista osaamista ja kokemusta”, Jukka sanoo. “Tämä alahan on sitä, että opitaan koko ajan uutta. Olipa sitten kokenut tai kokematon, tätä kautta saadaan vahvistusta ja luodaan myös uutta kilpailuetua. Halutaan satsata osaamisen kehittämiseen”, hän täsmentää.

Mitä Masters of Dev -ohjelma sisältää?

Masters of Dev -ohjelman alkuvaiheessa osallistujat perehdytetään OP:n yleisiin asioihin ja työkulttuuriin. Heti alussa tutustutaan myös omaan tiimiin, työn tavoitteisiin ja tulevaan tehtäväkenttään oman osaamistason pohjalta.

“Jo ensimmäisen viikon aikana saattaa päästä tekemään koodaustöitä tiimissä”, Jukka kertoo.

Ohjelma on rytmitetty niin, että osallistujilla on vuorotellen noin viikon verran koulutusta ja sitten viikon ajan normaalisti töitä. Ohjelma sisältää mm. web-palvelun kehittämisen teknistä koulutusta, kuten Nodea, Reactia ja miten kokonaisia web-palveluita rakennetaan. Ohjelmassa on myös fokusoituneempaa sisältöä, esimerkiksi DevOpsia ja miten rakennetaan hyvä API.

Koulutus painottuu työsuhteen ensimmäiseen kahteen kuukauteen, jonka jälkeen siirrytään kokopäiväisesti oman tiimin pariin. ”Tämä on alkusysäys työhön. Sitä seuraa OP Software Academy -polku, jota kautta voi vahvistaa omaa osaamistaan kuten kaikki muutkin OP Techiläiset”, Jukka sanoo.

Jos käy Masters of Dev -ohjelman, onko kykenevä tekemään vain finanssisoftaa?

“Tästä ohjelmasta ei valmistu suoraan softantekijöitä finanssialalle, eikä sitä tavoitellakaan. Koulutusohjelmassa rakennetaan erityisesti teknistä ymmärrystä”, Jukka painottaa. Masters of Dev -ohjelman aikana hankittavia taitoja voi siis hyödyntää muuallakin kuin finanssialalla.

Kuuntele Jukan ja Kristianin keskustelu kokonaisuudessaan Spotifysta >>

Jakson sisältö:

  • Mikä on Masters of Dev -ohjelma?
  • Miksi se on kehitetty?
  • Millaisia aiheita Masters of Dev -opinnot sisältävät?
  • Voiko saatua osaamista hyödyntää muualla kuin finanssialalla?

Jakson kesto: 18:55 min

Jatketaan keskustelua sosiaalisessa mediassa! Verkostoidu Jukan ja Kristianin kanssa

Twitterissä: @kluoma

LinkedInissä: Jukka Merisalo  & Kristian Luoma

Jukka Merisaloon voit olla yhteydessä myös sähköpostitse osoitteeseen jukka.merisalo@op.fi