Lakiasiat

Lakiasioiden kesäharjoittelijat pääsevät meillä erittäin monipuolisiin tehtäviin pankkitoiminnan, varallisuudenhoidon, vahinkovakuutuksen, perintäpalveluiden sekä talousrikollisuuden torjunnan parissa. Lakiasiat-toimintomme tarjoaa juridista tukea OP Ryhmän liiketoiminnoille ja hallinnolle. Perintäpalvelut-yksikkö tarjoaa perintäpalveluita ryhmän eri liiketoiminnoille. Talousrikollisuuden torjunta tarjoaa puolestaan monipuolisia tehtäviä mm. asiakkaan tunnistamiseen, pakotteisiin, pankkitoiminnan väärinkäytösten torjuntaan, transaktiomonitorointiin sekä analytiikkaan ja prosessien hallintaan liittyvien asioiden parissa. 

Uratarinoita

”Halusin lisää työkokemusta finanssialalta ja työskentely isossa organisaatiossa kiinnosti, joten päätin hakea kesätöihin OP:lle. Arvokkaan työkokemuksen lisäksi minuun vetosi myös OP:n laajat urakehitysmahdollisuudet talon sisällä.

Kesän aikaiset työtehtäväni koostuivat pääasiassa tiedonhausta ja erilaisten asiakirjojen laadinnasta. Pääsin työskentelemään eri oikeudenalojen parissa toimivien juristien kanssa, joten toimenkuvani oli todella monipuolinen. Tehtäviin oli kuitenkin myös mahdollista vaikuttaa itse omien kiinnostuksen kohteiden ja osaamisen mukaan.

Vaikka työtehtävät olivat mielenkiintoisia, parasta työssä oli kuitenkin ehdottomasti työyhteisön rento ilmapiiri ja hyvä yhteishenki, jonka vuoksi töihin oli aina kiva tulla. Kesätyöntekijät ja muut harjoittelijat otettiin hyvin osaksi tiimiä. Työstä annettiin kiitosta ja tuntui siltä, että pystyi olemaan oikeasti hyödyksi. Oli myös todella kiinnostavaa nähdä, miten erilaisissa tehtävissä OP:lla voi juristina toimia.

Kesätyöntekijältä odotetaan etenkin oma-aloitteisuutta, ennakkoluulotonta asennetta sekä halua oppia uutta. Kokonaisuudessaan kesä OP:lla oli motivoiva ja opettavainen. Onnekseni minulle myös tarjoutui mahdollisuus jatkaa osa-aikaisena työntekijänä kesän jälkeen.”

Juulia, Lakimies-trainee / Pankkitoiminnan lakiasiat

 

”Olin työskennellyt OP:n konttoripuolella pidemmän aikaa, kunnes pääsin oikeustieteen opinnot aloitettuani siirtymään oman alan tehtävien pariin OP:n lakipuolelle. Työskentelin lakimies-traineena kesällä 2018 osana tiimiä, joka koostui sekä lakimiehistä että asiantuntijoista. Tiimimme antoi ryhmätasoista neuvontaa osuuspankeille liittyen esimerkiksi lainopillisten toimeksiantojen laatimiseen, verotukseen ja muihin juridisiin kysymyksiin. Kyseiset työtehtävät kehittivät juristin välttämättömiä työkaluja, kuten oikeudellista tiedonhakua ja oikeudellisen tulkinnan taitoa. Työtehtävät eivät kuitenkaan koostuneet vain siitä, mikä monesti mielletään tavanomaiseksi juristin työksi, sillä tiimimme vastuualueisiin kuului myös muun muassa lainopillinen koulutustyö sekä uusien (mm. digitaalisten) lakipalveluiden kehitystyö.

Parasta työssäni oli ehdottomasti saatu vastuu sekä huikea yhteistyö tiimini kanssa.  Oli motivoivaa saada jo kesätöissä konkreettista vastuuta ja päästä tekemään itsenäisesti lakimiesten tehtäviä, sillä näissä hommissa ihan tosissaan oppii parhaiten itse tekemällä. Juristin työ voi monesti olla melko pitkälle itsenäistä työskentelyä, mutta meillä caseja ja kehitysideoita sparrattiin myös joko lakimiehen tai koko tiimin kanssa yhdessä. Yhdessä tekemällä oikeudellisiin ongelmiin saatiin kattavimmat ratkaisut, kun käytössä oli koko tiimin panos ja osaaminen. Lisäksi hyvänä bonuksena oli tietysti oman juridisen osaamisen karttuminen.  Oli lisäksi hienoa päästä työskentelemään osana pienempää tiimiä, jossa jokaisen tekemisellä oli suuri painoarvo ja asioihin pääsi todellisesti vaikuttamaan. Erityisesti kesältä jäikin mieleen juuri tiimin yhteiset projektit, joissa sekä oman että koko tiimin panoksen pääsi näkemään ideoinnista ihan käytännön toteutukseen saakka.

Ajanjakso lakimies-traineena oli ehdottomasti tähän menneistä kesätöistäni mielekkäin ja antoisin. Työ oli vilpittömästi innostavaa, mielekästä ja kehittävää. Oli todella motivoivaa päästä tekemään haasteellisia ja vastuullisia tehtäviä rennolla ja innostuneella otteella yhdessä huipputiimin kanssa.

Suosittelisin ehdottomasti hakemaan OP:n lakipuolelle kesätöihin, mikäli tunnistat itsesi seuraavasta kuvauksesta:

  • Uuden oppiminen ja itsensä jatkuva kehittäminen motivoivat sinua
  • Et pelkää laittaa itseäsi likoon ja päästä tekemään tosissaan hommia
  • Haluat päästä kokemaan lakimiehen työn finanssialalla”

Katariina, Lakimies-trainee / OP Lakiasiat