Kaupallisen ja IT-alan ammattilaiset: OP Ryhmä finanssialan vetovoimaisin työnantaja

OP Ryhmän tulos Universumin ammattilaistutkimuksessa* on erinomainen: työntekijät kaupalliselta alalta ja IT-alalta arvioivat OP Ryhmän finanssialan vetovoimaisimmaksi työnantajaksi.  

Universumin vuosittain tekemä Suomen suurin osaajatutkimus tuo esiin vastaajien näkökulmia siihen, mitkä työnantajat ovat heidän mielestään kaikkein houkuttelevimpia, mitä he haluavat ihanteelliselta työnantajaltaan, mitä urahaaveita heillä on sekä sen, mitä ominaisuuksia he yhdistävät työnantajiin. 

Tämän vuoden tutkimuksen mukaan tärkeimpiä ihanteellisen työnantajan ominaisuuksia olivat vastaajien mielestä kilpailukykyinen lähtöpalkka, joustavat työskentelyolosuhteet, tehtävien monipuolisuus ja arvostus henkilöstöä kohtaan. 

– Olemme kaupallisen alan ammattilaisten joukossa Suomen toiseksi ihanteellisin työnantaja. Tämä on todella upea tulos! Lisäksi kolmen sijoituksen nousu seitsemänneksi IT-alan listalla kertoo pitkäjänteisestä työstämme työntekijäkokemuksen ja työnantajakuvan eteen. Erityisen hienoa on se, että kaupallisen ja IT-alan ammattilaiset arvioivat meidät oman toimialamme vetovoimaisimmaksi työnantajaksi, rekrytoinnin ja työnantajamielikuvamarkkinoinnin Product Owner Erja Vilja iloitsee. 

– Finanssialan osaamistarpeet ovat monimuotoistuneet. Teknologian kehitys ja sääntelyn vaatimukset edellyttävät meiltä jatkuvaa osaamispohjan uudistamista ja laajentamista. Haluamme pitää huolta nykyisistä ammattilaisistamme, kehittää heidän osaamistaan ja varmistaa heille erinomaisen työntekijäkokemuksen. Hyvästä työnantajakuvasta puolestaan on meille etua, kun houkuttelemme uusia osaajia taloon, uraheimon johtaja Tommi Korhonen kertoo.   

–  Olemme tunnistaneet kriittisiä teknologioita, joihin Suomesta ei tällä hetkellä löydy osaamista. Siksikin pyrimme jatkossa olemaan kiinnostava kohde myös kansainvälisille ammattilaisille, Korhonen kuvailee.    

OP Ryhmän sijoitukset tutkimuksessa toimialoittain (suluissa vuoden 2022 tutkimuksen sijoitus): 

Kaupallinen ala: 2. sija (2022: 3. sija) 

IT: 7. sija (2022: 10. sija) 

Juridiikan ala: 23. sija (2022: 6. sija) 

Humanistinen ala: 24. sija (2022: 31. sija) 

Lue lisää: Tarkemmat tutkimustulokset löytyvät kokonaisuudessaan Universumin verkkosivuilta.

 * Tutkimukseen vastasi loka-kesäkuussa yhteensä 7 776 ammattilaista, jotka kertoivat näkemyksiään työnantajista ja työelämästä.