OP Ryhmän vetovoima opiskelijoiden keskuudessa erinomainen – yhden alan tuloksissa merkittävää nousua

OP Ryhmän tulos Universumin opiskelijatutkimuksessa* on loistava: opiskelijat niin kaupallisella, juridiikan kuin IT-alallakin valitsivat OP Ryhmän finanssialan vetovoimaisimmaksi työnantajaksi.  

OP Ryhmän strateginen työ erinomaisen työntekijäkokemuksen aikaansaamiseksi tuottaa tulosta:  

”Tavoitteemme on olla finanssialan vetovoimaisin työnantaja. Olemme jo vuosia tehneet pitkäjänteistä ja tavoitteellista työtä tämän tavoitteen eteen. On upeaa, että nyt jo kolmen eri alan opiskelijat pitävät OP Ryhmää vetovoimaisimpana tulevaisuuden työnantajana. Samalla uusimme sijoituksemme kaupallisen alan kolmanneksi ihanteellisimpana työpaikkana Suomessa”, henkilöstöjohtaja Hannakaisa Länsisalmi iloitsee. 

Tutkimuksen mukaan ystävällinen työilmapiiri ja työntekijöitä kunnioittava kulttuuri sekä riittävän korkea palkka ovat opiskelijoille entistä tärkeämpiä työnantajan ominaisuuksia. ”Haluamme houkutella tulevaisuuden parhaimmat työntekijät OP Ryhmään töihin ja siksi aktiivinen korkeakouluyhteistyö on meille tärkeää. Tarjoamme vuosittain opiskelijoille satoja työpaikkoja ympäri Suomen”, Länsisalmi toteaa.  

Mikä houkutteli kauppatieteiden opiskelija Elli Paarlahden hakemaan Kiitorata-traineeohjelmaan? 

”Valitsin OP Ryhmän, koska minua kiinnostivat Suomen suurimman finanssialan ryhmän tarjoamat monipuoliset mahdollisuudet sekä traineeohjelman mukana tuleva kokemus. Koen, että OP Ryhmä on pullollaan inspiroivia ammattilaisia sekä innostavia haasteita kaltaiselleni kunnianhimoiselle kylterille. Haluan rakentaa parempaa Suomea ja tulevaisuutta, sekä tottakai kehittyä oman alani huippuosaajaksi. Kiitorata-ohjelma onkin jo nyt lunastanut odotukseni!” Paarlahti kuvailee. 

 

OP Ryhmän vetovoima IT-alan opiskelijoiden keskuudessa on kasvanut 

 
IT-alan opiskelijat näkevät OP Ryhmän edelleen finanssitoimijoiden vetovoimaisimpana työnantajana. Tämän lisäksi OP Ryhmän vetovoima on kasvanut myös muihin IT-alan toimijoihin verrattuna. Kaikkien IT-alan työnantajien vertailussa OP Ryhmä nousi tänä vuonna seitsemän sijoitusta ylöspäin, 17. sijalle. 
 
”Tämä on paras sijoituksistamme viiteen vuoteen! Tavoitteemme on tulevaisuudessa nousta kärkikymmenikköön aivan kuten IT-alan ammattilaistutkimuksessakin, jossa OP Ryhmän sijoitus oli viime vuonna kymmenes”, iloitsee Kehittäminen ja Teknologiat, Common capabilities and people operations -toiminnon vastaavana johtajana työskentelevä Saija Antikainen. 
 
”Tarvitsemme tulevaisuuden huippuosaajia! Varmistaaksemme nousun IT-alan houkuttelevimpien työnantajien listalla panostamme jatkossakin työntekijäkokemukseen, osaamisen kehittämiseen, urapolkuihin sekä monipuolisiin trainee- ja masters-ohjelmiin”, Antikainen kertoo.  

”Tulemme jatkossa hyödyntämään entistäkin aktiivisemmin korkeakouluyhteistyötä.  Haluamme tarjota opiskelijoille työpaikan, jossa alan ammattilaiset voivat kehittyä ja nauttia työstään kannustavassa ilmapiirissä”, Antikainen kuvailee. 

 

OP Ryhmän sijoitukset tutkimuksessa toimialoittain (suluissa vuoden 2022 tutkimuksen sijoitus): 

Kaupallinen: 3 sija (2022: 3. sija) 

IT: 17. sija (2022: 24. sija) 

Juridiikka: 17. sija (2022: 14. sija) 

Lue lisää: Tarkemmat tutkimustulokset löytyvät kokonaisuudessaan Universumin verkkosivuilta.

 * Tutkimukseen vastasi loka-huhtikuussa yhteensä 13 423 korkeakouluopiskelijaa, jotka kertoivat näkemyksiään työnantajista ja työelämästä.