Hakuaika luottoriskien mallintamisen rekrytoivaan koulutusohjelmaan on päättynyt

Kiitos saapuneista hakemuksista, olemme yhteydessä jokaiseen hakijaan 4.2.2022 mennessä jatkoimenpiteistä!

Haluatko tietää, millaista on työskennellä riskimallinnuksen parissa OP Ryhmässä? Tutustu työntekijöidemme tarinoihin alta.

”Meitä kaikkia yhdistää se, että haluamme oppia, kasvaa ja kehittää toimintaamme eteenpäin.”

Tutustu riskianalyytikko Christoffer Härusiin

. “This job is the right fit for someone who has a problem-solving mind and who enjoys analytical work but also communicating with different stakeholders.”

Tutustu Senior Risk Analyst Xiaoyuan Lihin

"Meillä panostetaan kehittymiseen ja siihen että pääsemme kasvamaan haluamiimme tulevaisuuden työtehtäviin niin pitkällä kuin lyhyellä aikavälillä."

Tutustu riskianalyytikko Jimi Ranimäkeen 

Mikä ihmeen luottoriskien mallinnus?

Luottoriskien mallinnus on luottoriskien hallinnan ydintä. Luottoriskien hallinnan tavoitteena on varmistaa, että luotonannon riskit ovat tuottojen kanssa tasapainossa sekä varmistaa pääomien riittävyys kaikissa olosuhteissa.

Luottoriskien mallinnus on tilastollista paitsi mallinnusta ja data-analytiikkaa, mutta myös suurelta osin yhteistyötä organisaation sisällä. Käytännön työ on siis monipuolista ja itseohjautuvaa.

Riskimallinnus OP Ryhmässä

Meillä OP:n riskimallinnuksessa pääset osallistumaan pankin riskienhallintaan innostavassa ilmapiirissä.

Olemme nuori ja kansainvälinen joukko ihmisiä erilaisista taustoista ja työskentelykielenä käytämme englantia. Tiimimme on Suomen suurin luottoriskimallinnuksen parissa työskentelevä yksikkö, joten tulet työskentelemään maan kokeneimpien osaajien kanssa. Arvostamme toistemme ammattitaitoa ja panostamme työntekijöidemme urakehitykseen. OP Ryhmä finanssisalan isona toimijana avaa monenlaisia uramahdollisuuksia niin riskienhallinnan kentällä sekä laaja-alaisemminkin finanssialalla.

Tämä tehtävä mahdollistaa pääsyn suoraan pankkitoiminnan ytimeen ja saat kokonaiskuvan luottoriskien hallinnasta pankissa.

OP Ryhmässä on otettu käyttöön ketterä toimintamalli yhtenä ensimmäisistä pankeista Euroopassa. Riskimallinnuksessa tämä tarkoittaa itseohjautuvuutta, läpinäkyvää työskentelyä ja työn korkeaa laatua sekä vastuunottamista lopputuloksesta. Lisäksi pyrimme tehokkuuteen ja keskittymään vain olennaiseen. Lisäksi kehitämme jatkuvasti työskentelytapojamme ja panostamme automaatioon.

Työ on monipuolista ja vaatii laajojen kokonaisuuksien hallintaa. Haluamme ymmärtää ilmiön aineistojen, analyysien ja mallien takana, jotta varmistamme tuotostemme soveltuvuuden käyttökohteeseen. Asiantuntijamme tulevat riskimallintamisen kentällä moniosaajiksi, jotka ymmärtävät liiketoimintaa ja osaavat viestiä luottoriskimalleista selkeästi.

Työnteko OP:lla

Visionamme on olla finanssialan vetovoimaisin työnantaja ja meillä OP:lla elämä on muutakin kuin työtä. Meille on tärkeää, että työ ja vapaa-aika kulkevat rinnakkain ja työnantajana olemme valmiita joustamaan elämän eri tilanteissa. OP:n sisäisissä kyselyissä työntekijämme mainitsevatkin usein työnsä parhaaksi puoleksi työyhteisön ja kollegansa, mistä olemme ylpeitä. Lisäksi henkilökuntaetuihimme kuuluvat muun muassa henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut.

Tietoa rekrytoivasta koulutuksesta

Koulutuksen pitävät OP:n riskimallinnuksen syväosaajat, joiden kokemus alasta ja aihepiiristä edustavat Suomen huippua. Koulutuksessa pääset näkemään mitä kaikkea luottoriskimallintajan työ sisältää. Lisäksi tulet ymmärtämään työn merkityksellisyyden, sekä pääset haastamaan ja kehittämään osaamistasi laaja-alaisesti ammattilaistemme tukemana.

Koulutusohjelma kestää kokonaisuudessaan 10 kuukautta.  Kevään ja syksyn ajan työskentelet opintojesi ohella osa-aikaisesti noin 15 tuntia viikossa ja kesällä voit työskennellä täysipäiväisesti (37 tuntia viikossa.)

Koulutusohjelman tavoitteena on valmentaa sinusta riskimallinnuksen ammattilainen. Tavoitteenamme ja tahtotilanamme on, että onnistuneen koulutusohjelman jälkeen jatkat meillä riskimallinnuksen parissa kokoaikaisesti.

Mitä koulutus pitää sisällään?

Koulutuksen aikana opiskellaan luottoriskimallinnuksen ja luottoriskienhallinnan perusteita. Lisäksi koulutuksessa tutustutaan käytössämme oleviin työkaluihin. Tutustuminen tapahtuu käytännön harjoitteiden avulla oikean luottoriskiaineiston sekä käytössämme olevien tilastollisten menetelmien avulla.

Koulutuksen aikana suoritetaan kaksi luottoriskimallinnuksen kurssia. Koulutuksen aikana tehdään tiimityötä, mutta myös työskennellään itsenäisesti. Tekemiset kuvataan kirjallisesti ja suullisesti. Lisäksi koulutuksen aikana harjoitellaan esiintymistä. Työskentelytavat noudattavat mahdollisimman paljon käytössämme olevia työskentelytapoja ja OP:ssa käytössä olevaa ketterää työskentelytapaa.

Kenelle ohjelma sopii?

Ohjelma sopii opintojensa loppuvaiheessa oleville maisteri- ja tohtoriopiskelijoille, jotka ovat syventyneet esimerkiksi matematiikan, tietojenkäsittelytieteen, taloustieteiden tai data sciencen opintoihin.  Koulutusohjelmassa on tärkeää luovuus, ongelmanratkaisu, kyky ja halu ymmärtää kokonaisuuksia. Luottoriskimallinnuksessa menestyäksesi, toivomme sinulta tilastomatemaattista osaamista, mallintamista, sekä kokemusta laajojen datojen kanssa työskentelystä sekä osaamista SQL, R, Python.