Varallisuudenhoito

Varallisuudenhoitopalvelumme tarjoavat monipuolisia säästämis- ja sijoitusvaihtoehtoja asiakkaidemme vaihteleviin tarpeisiin aina säästäjän rahastoista kattaviin Private Banking- ja Instituutioasiakaspalveluihin. Kesätyömahdollisuuksia meiltä löytyy varallisuudenhoidon alueella mm. sijoituspalveluneuvojan, analyytikkoharjoittelijan, rahastoassistentin sekä back office- ja middle office -toimihenkilön rooleissa.

Sijoituspalveluneuvojana vastaat sijoituspalveluiden sujuvuudesta ja erinomaisesta asiakaskokemuksesta konttoreissamme. Edellytämme sijoituspalveluneuvojilta intohimoa myyntityötä kohtaan sekä APV-1-sijoituspalvelututkintoa.

Analyytikkoryhmän kesätyöntekijänä osallistut asiakasmateriaalien tuottamiseen ja markkinainformaation välittämiseen. Soveltuvien opintojen lisäksi toivomme sinulta voimakasta kiinnostusta niin asiakastyötä kuin osakemarkkinoita kohtaan.

Back office -toimihenkilönä hoidat esim. asiakkaiden päivittäisiä back office -tehtäviä tai vastuullasi olevien rahastojen tai korien arvonlaskentaa tai keskitettyjä arvopaperikauppa- ja johdannaisprosesseja. Middle office -toimihenkilönä hoidat mm. arvopaperidatan päivittäisiä ylläpito- ja hinnoitteluprosesseja, yhtiötapahtumien prosesseja tai sijoituslimiitteihin liittyviä tehtäviä.

Rahastoassistenttina vastaat mm. rahastojen toimeksiantoprosesseihin liittyvistä tehtävistä. Soveltuvien opintojen lisäksi toivomme sinulta kokemusta arvopaperialueen tehtävistä. Lisäksi tehtävät edellyttävät sijoitusinstrumenttien teoreettista ja käytännön osaamista.

Uratarina

”Työskentelin noin neljän kuukauden ajan OP Ryhmän Kaupankäynti ja Sijoitustutkimus-liiketoiminta-alueella osaketutkimuksen parissa. Kesän aikana tutustuin osakeanalyysiin osana yhdeksän hengen analyytikkotiimiä, joka tuottaa tavoitehintoja ja sijoitussuosituksia lähes 90 suomalaiselle pörssiyhtiölle.

Tehtäviini kuului muun muassa sijoitustutkimusjulkaisujen ja materiaalien laatimista, markkinakommenttien kirjoittamista ja kansainvälisten yhtiöiden tulosraportointia. Lisäksi tein osaketutkimusta taustoittavaa ja tukevaa työtä keräten, muokaten ja analysoiden numerodataa yhtiöistä ja toimialoista.

Kesäharjoitteluni oli hieno mahdollisuus oppia osakeanalyytikon työstä ja laajentaa ymmärrystäni pankin sijoitustutkimus- ja kaupankäyntipalveluiden toiminnasta. Kauppakorkeaopintojeni myötä ja osakesijoittamisesta kiinnostuneena minulle oli entuudestaan tuttuja analyytikoiden laatimat tutkimusraportit ja muu kirjoitettu analyysi. Kesän aikana pääsin näkemään lisäksi, kuinka tärkeässä osassa analyytikoiden työssä on myös henkilökohtaisempi yhteydenpito ammattimaisiin sijoitusasiakkaisiin yhdessä osakevälityksen meklareiden kanssa. Erittäin mielenkiintoista oli myös osallistua yhtiöiden tulosjulkistustilaisuuksiin ja sijoitustapahtumiin kuullen yritystarinoita ja tavaten muita toimialan ihmisiä.

Voin varauksetta suositella harjoittelua OP:n osaketutkimuksessa alasta kiinnostuneelle. Luvassa on varmasti mielenkiintoinen kesä ja mahdollisuus oppia paljon mielekkäässä työyhteisössä.”

Mikko, Analyytikkoharjoittelija / Kaupankäynti ja Sijoitustutkimus