Työskentelin OP Kiitorata trainee-jakson aikana Lakiasiat ja Compliance -toiminnossa Lakimies-traineena. Pääsin työskentelemään useiden eri lakiasioiden yksiköiden ja liiketoimintojen kanssa sekä syventymään näin ollen useampaan juridiikan alaan. Oikeudellisen tiedonhaun, projekteihin osallistumisen ja muiden juridisten selvitystehtävien kautta pääsin paneutumaan monipuolisesti esimerkiksi henkilö- ja yritysasiakkuuksien pankki- ja vakuutustoiminnan juridiikkaan sekä kiinteistösijoittamisen ja IPR:n juridiikkaan.

Lakiasioissa töitä pääsi tekemään sekä itsenäisesti että yhteistyössä eri juridiikan alojen syväasiantuntijoiden kanssa. Erittäin positiivista trainee-jaksossa oli se, että haastavia tehtäviä oli tarjolla heti alusta lähtien. Lakiasioissa oli tarjolla myös paljon vastuuta, jonka johdosta oman mukavuusalueen ulkopuolelle pääseminen ja näin ollen omasta kehittymisestä varmistuminen oli taattua.

OP Kiitorata trainee-jakso tarjosi erinomaisen mahdollisuuden verkostoitumiselle ja hyvän käsityksen saamiselle siitä, mitä kaikkea Suomen suurimmassa finanssiryhmässä tehdään ja mihin kaikkeen täällä on mahdollisuus päästä itsekin mukaan. Itse olin jo trainee-jakson alussa kiinnostunut vakuutuspuolen juridiikasta ja suureksi onnekseni OP Kiitoradan kautta saamani mentori työskenteli vakuutuksen lakiasioissa. Pääsin mentorini kautta tapaamaan vakuutuspuolen asiantuntijoita liiketoiminnan puolelta sekä erilaisten työtehtävien kautta syventämään omaa vakuutuspuolen juridista osaamista. 

Trainee-jakson päätteeksi minulle tarjottiin vakuuttamisen juridiikkaan keskittyvää positiota liiketoiminnasta. Omasta puolestani sanoisin siis, että trainee-jakso oli erittäin onnistunut ja suosittelen hakemaan mukaan, jos heittäytyminen, uuden oppiminen sekä vastuulliset ja kehittävät tehtävät kiinnostavat!

Katariina, Lakimies-trainee / Lakiasiat ja Compliance