Kiitorata-kokemukseni oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja olen tyytyväinen, että hain mukaan. Ohjelma oli erinomainen mahdollisuus päästä kurkistamaan monipuolisesti OP:n eri osa-alueille ja oppimaan finanssialasta laaja-alaisesti. Traineille järjestetyt tapaamiset eri liiketoiminta-alueiden johdon ja asiantuntijoiden kanssa sekä yhteiset tapahtumat tekivät jaksosta mielenkiintoisen omien työtehtävien ohella. Työnteko on ollut mukavaa, kun on saanut työskennellä innostavassa ympäristössä eri alueiden ammattilaisten keskellä. Olenkin viihtynyt erinomaisesti eloisassa avokonttorissamme, jossa välittyy ahkera tekemisen meininki.

Työtehtäväni ovat olleet monipuolisia ja olen päässyt seuraamaan lähietäisyydeltä rahoitusalan murrosta. Työskentelin Business Developerina OP Marketsissa ja roolini oli kuin näköalapaikka Markets-palvelualueelle; pääsin työskentelemään monipuolisesti eri projektien ja työtehtävien parissa liittyen niin valuuttakauppaan, korko- ja hyödykejohdannaisiin kuin strukturoituihin sijoitustuotteisiinkin. Hienointa oli huomata, että osaamiseeni luotettiin heti ensimmäisestä päivästä lähtien ja osaamisen karttuessa sain yhä enemmän vastuuta. Työnteko on ollut innostavaa, kun on päässyt työskentelemään mielenkiintoisten tehtävien parissa ja saanut itse myös vaikuttaa niihin.

Mielenpainuvinta trainee-jaksossa on ollut seurata alusta lähtien uuden palvelun käyttöönoton etenemistä. Heti ensimmäisellä työviikolla pääsin mukaan uuden sähköisen valuuttakaupankäynnin palvelun sopimusneuvotteluihin, jonka jälkeen osallistuin projektin suunnitteluun ja hallintaan sekä järjestelmän testaamiseen. Seuraavana vuorossa on palvelun tuotteistaminen ja lanseeraaminen OP:n asiakkaille. On ollut todella hienoa päästä seuraamaan uuden palvelun rakentamista alkutekijöistä lähtien ja tämä projekti on opettanut minulle arvokkaita oppeja tehokkaista palaverikäytännöistä aina valuuttakaupan syviin koukeroihin. Tärkein asia, jonka olen oppinut, että täytyy uskaltaa rohkeasti tarttua uusiin haasteisiin ja luottaa omaan osaamiseen.

Voin lämpimästi suositella Kiitorata-ohjelmaa kaikille, joilla on kiinnostusta finanssialaa kohtaan ja ennakkoluuloton halu oppia ja kehittyä jatkuvasti. Koen, että oikea asenne, rohkeus ja oma-aloitteisuus ovat avaimia menestykseen OPlla. Jatkan syksyllä nykyisessä tehtävässäni ja odotan mielenkiinnolla millaisia uusia haasteita tulevaisuus tuokaan mukanaan!

Jennika, Business Developer-trainee