Taloushallinto

Taloushallintopalveluidemme kesätyöntekijät sijoittuvat mm. laskennan, laskutuksen ja selvittelyiden tehtäviin. Nämä tehtäväkokonaisuudet koostuvat esimerkiksi asiakasyritysten ulkoiseen laskentaan, täsmäytyksiin, kuukausikaton kontrolleihin ja seurantaraportointiin, vakuutusten laskuttamiseen ja rahaliikenteeseen liittyvistä käsittelytehtävistä sekä vakuutusyhtiöiden arvopaperikirjanpitoon ja viranomaisraportointiin liittyvistä töistä.

Meillä siis riittää mielenkiintoisia ja vaihtelevia kesätyömahdollisuuksia, jotka soveltuvat taloushallinto-opintojen eri vaiheissa oleville opiskelijoille.

Uratarina

”Työskentelin kesäharjoittelijana vakuutusreskontrakäsittelijän tehtävässä tilinpäätös ja vakavaraisuus -liiketoiminta-alueella. Poikkeuksellisesta kesästä (Covid-19) huolimatta minulla oli oikein mukava ja antoisa kesä OP:lla. Positiivisen kesätyökokemuksen mahdollistivat muun muassa mielekkäät työtehtävät, ammattitaitoinen ja avulias tiimi sekä luotettava ja joustava työnantaja.

Kesän aikana tein erilaisia vakuutuksen laskutus- ja rahaprosesseihin liittyviä tehtäviä, kuten tiliotekäsittelyä, vakuutusmaksuihin liittyvien pankki- ja selvitystilien hoitamista, maksujen käsittelyä vakuutusjärjestelmissä sekä manuaalisten maksujen hoitamista. Odotin työtehtävien olevan paljon tarkkuutta vaativia sekä rutiininomaisia, ja ennakko-odotukseni osuivatkin aika lailla oikeaan.

Tiimini työskenteli lähes koko kesän etänä, mutta tästä huolimatta työkaverini jaksoivat aina auttaa minua ystävällisin mielin. Ilahduttavaa oli myös se, että minun vastuulleni annettiin paljon erilaisia työtehtäviä, mikä osoitti mielestäni tiimin luottamusta minua kohtaan.

Tässä työtehtävässä opin ymmärtämään, miten vakuutuspuolen rahaprosessit toimivat ja miten oma tekeminen vaikuttaa näihin prosesseihin. Poikkeuksellinen kesä kehitti myös etävuorovaikutustaitojani, joiden arvo varmasti nousee tulevaisuudessa etätyöskentelyn lisääntyessä. Koin kaiken kaikkiaan kesätyöni antaneen minulle oikein hyvät eväät tulevaisuuden uraa varten.

OP:lla kesätyöntekijöinä pärjäävät ihmisläheiset ja rohkeat ihmiset, jotka uskaltavat esittää uusia ideoita ja ratkaisuja. OP on hyvin uudistumishaluinen yhteisö, joka tarvitsee innovatiivisia tulevaisuuden rakentajia keksimään uusia ratkaisuja tulevaisuuden tarpeita varten. Lisäksi OP:lla on lukuisia uramahdollisuuksia ja OP on työnantajana luotettava ja joustava, minkä vuoksi voisin suositella OP:ta työpaikkana opiskelijakollegoilleni.”

Essi, vakuutusreskontrakäsittelijä / OP Osuuskunta