Taloushallinto

Taloushallintopalveluidemme kesätyöntekijät sijoittuvat mm. laskennan, laskutuksen ja selvittelyiden tehtäviin. Nämä tehtäväkokonaisuudet koostuvat esimerkiksi asiakasyritysten ulkoiseen laskentaan, täsmäytyksiin, kuukausikaton kontrolleihin ja seurantaraportointiin, vakuutusten laskuttamiseen ja rahaliikenteeseen liittyvistä käsittelytehtävistä sekä vakuutusyhtiöiden arvopaperikirjanpitoon ja viranomaisraportointiin liittyvistä töistä.

Meillä siis riittää mielenkiintoisia ja vaihtelevia kesätyömahdollisuuksia, jotka soveltuvat taloushallinto-opintojen eri vaiheissa oleville opiskelijoille.

Uratarina

”Olen työskennellyt kahden kesän ajan laskenta-assistenttina OP:n Taloushallintopalvelu-osastolla arvopaperit ja kiinteistöt-tiimissä. Kokemus on ollut kiinnostava ja haasteellinen, jonka aikana olen päässyt tekemään mm. kirjanpidon tehtäviä, raportointia ja muutamia kiinteistöihinkin liittyviä tehtäviä. Olen saanut paljon vastuuta erityisesti raportoinnissa ja onkin ollut hienoa huomata, että kesätyöntekijään luotetaan niin paljon.

Arvopaperit ja kiinteistöt-tiimissämme työskenteli yhdeksän henkilöä ja yhteishenkemme oli loistava. Erityisesti pidin siitä, kuinka mielellään työkaverini auttoivat minua ongelmatilanteissa ja ottivat minut heti mukaan työyhteisöön.

Kesätyö OP:lla oli ensimmäinen oman alan työkokemukseni ja täytti kaikki toiveeni; mukavat ja avuliaat työkaverit sekä todella mielenkiintoiset tehtävät. Ehdin oppimaan paljon arvopapereista ja käyttämään eri tietojärjestelmiä (erityisesti SAP ja DIME). Ainoastaan työn syklisyys yllätti minut, sillä suurin osa työtehtävistä painottui juuri kuukauden ensimmäiseen viikkoon.

OP:n taloushallinnon kesätyöntekijäksi soveltuu henkilö, joka on halukas ja kyvykäs oppimaan uusia asioita. Tärkeää on laskentatoimen lisäksi olla tietoteknistä taitoa, sillä kaikki työ tehdään excelin ja tietojärjestelmien kautta.”

Charlotte, Laskenta-assistentti / Taloushallintopalvelut, Arvopaperit ja kiinteistöt