#7 – Mitä Developer Experience eli DX tarkoittaa?

Mitä Developer Experience (DX) tarkoittaa ja kuinka se vaikuttaa OP:laisten työhön?

OP Tech Podcastin seitsemännessä jaksossa Kristian Luoma keskustelee Product Owner Mika Turusen kanssa. Mika työskentelee tällä hetkellä OP Kauppiaspalveluissa maksuvälityksen parissa kaikissa sen muodoissa.

Tässä jaksossa Kristian ja Mika puhuvat Developer Experiencestä eli kehittäjäkokemuksesta ja sen tärkeydestä etenkin rajapintoja avattaessa.

Kurkkaa, mitä edeltävä jakso koski >>

Mitä Developer Experience tarkoittaa?

”Yksinkertaisesti Developer Experience tarkoittaa kehittäjäkokemusta. DX on ollut viime vuosina pinnalla etenkin regulaatiomuustosten, kuten PSD2:n astuttua voimaan. Pankkien rajapintojen avautuessa yleisempään käyttöön, on meidän tehtävänämme ollut luoda OP:n ulkopuolisille kehittäjille hyvä kokemus rajapintoja käytettäessä”, Mika avaa.

Developer Experience vaikuttaa OP:lla suoraan rajapintojen API:en sekä teknologioiden valintaan. Mikan mukaan hyvä kehittäjäkokemus rajapinnassa toimii myös erinomaisena houkuttelevuustekijänä ulkopuolisille kehittäjille. Tällöin etenkin käytettävyyden helppous ja yksinkertaisuus ovat avainasemassa.

”DX:n edelläkävijät, kuten Stripe, ovat saaneet erittäin hyviä tuloksia valloittaessaan fintech-kenttää kehittäjien ehdoilla. Uskon kehittäjäkokemuksella olevan äärimmäisen iso merkitys tulevaisuudessa, kun käsite leviää finanssimaailmassa entisestään.”

Kuuntele Mikan haastattelu kokonaisuudessaan Spotifyssa >>

Jakson sisältö

  • Miksi ja miten Developer Experience vaikuttaa finanssialaan?
  • Miten Developer Experienceä pitäisi kehittää?
  • Esimerkkejä DX:n kehittämisestä OP:lla ja muualla
  • Kuinka DX vaikuttaa OP Ryhmän palvelutarjontaan tulevina vuosina?
  • Työmahdollisuudet Developer Experiencen parissa OP:lla

Jakson kesto: 10:03 min

Jatketaan keskustelua sosiaalisessa mediassa! Verkostoidu Kristianin ja Mikan kanssa

·         Twitterissä: @kluoma & @mikaturunen

·         LinkedInissä: Kristian Luoma & Mika Turunen