#6 – OP:n startup-yhteistoiminta

OP Tech Podcastin 6. jaksossa Head of OP Lab Kristian Luoman vieraaksi saapuu Startup & M&A Lead Anton Danielsen. OP Ryhmän startup-yhteistyöstä vastaava Anton esittelee jaksossa OP:n esimerkkejä finanssialan yhteis- sekä sijoitustoiminnasta startupien kanssa.

”Startup-yhteistoimintaa voisi kuvailla win-win-tilanteita tavoittelevaksi toiminnaksi: yhteistyön avulla me pystymme OP:lla tarjoamaan asiakkaillemme parempia palveluita sekä lisäarvoa ja samalla tuomme startupeille etuja, kuten ison Suomen markkinan”, Anton kertoo.

Katso tästä, mitä edeltävä jakso koski >> 

Näin startup-yhteisyötä tehdään OP:lla

Yhteistyötä startupien kanssa tehdään kahdella tapaa: yhteistoimintana tai sijoitustoimintana. Päivittäisessä työssään Anton keskustelee jatkuvasti erilaisten startup-kiihdyttämöjen ja -ohjelmien kanssa, lukee raportteja ja seuraa kansainvälistä startup-markkinaa eri kanavista. Hän koostaa ymmärrystään siitä, millaiset startupit menestyvät finanssialalla tällä hetkellä ja keiden kanssa kannattaisi nyt tai tulevaisuudessa työskennellä.

”Yhteistyön tarkoituksena on vahvistaa OP:n kyvykkyyksiä ulkoisin voimin tekemällä yhteistyötä, sijoittamalla startupiin tai jopa yritysoston kautta. Haluamme työskennellä sellaisten startupien kanssa, joiden tavoitteet kohtaavat meidän tavoitteidemme kanssa”, Anton kertoo.

Tällä hetkellä OP:lla on käynnissä useampia ohjelmia, joiden kautta työstämme erilaisia pilottihankkeita yhteistyössä startupien kanssa. Pilottihankkeisiin tähtääviä yhteistyöohjelmia OP:n ja startupien välillä on ollut kuusi kappaletta kolmen vuoden aikana. Yhteensä startup-kontakteja on tullut jo yli 1500. Hakemuksia ohjelmiin on saatu yli 60 eri maasta.

”Jos yhteistyö kanssamme kiinnostaa, kannattaa katsoa OP Lab:n nettisivut. Lisäksi minuun voi aina olla yhteydessä esimerkiksi sähköpostitse tai LinkedInissä. Sparrailen aiheesta mielelläni myös muiden suuryritysten kanssa”, Anton vinkkaa.

Kuuntele Antonin haastattelu kokonaisuudessaan Spotifyssa >>

Jakson sisältö

  • Startup-yhteistyön vaikutus finanssialaan
  • Kuinka startup-yhteistyötä tehdään OP:lla?
  • Esimerkkinä pilottihanke OP Matka
  • Startup-yhteistyön vaikutus OP:n sisäiseen toimintaan

Jakson kesto 17:24 min

Jatketaan keskustelua sosiaalisessa mediassa! Verkostoidu Kristianin ja Antonin kanssa