#28 – Oman talouden hallinta OP Mobiilissa

”Voisi sanoa, että taloudenhallinta on melkein kaikkea, mitä me OP Ryhmässä teemme. OP:lla taloudenhallinnan palvelut tarjoavat asiakkaille kartan siitä, mitä maailmassa tapahtuu ja pisteen, missä asiakas oman taloutensa kanssa on. OP Ryhmän taloudenhallinnan tuotteilla voimme navigoida sitä, mihin tilanteisiin asiakas voi taloutensa kanssa päätyä.”

OP Tech Podcastin 28. jaksossa Kristian Luoman vieraaksi saapuu OP:n Taloudenhallinnan Product Owner Heikki Korkeamäki. Heikki työskentelee OP Ryhmän Tilit, maksaminen ja taloudenhallinta -heimossa.

Tässä jaksossa Kristian ja Heikki keskustelevat muun muassa siitä,

  • mitä taloudenhallinta tarkoittaa,
  • minkälainen on OP Mobiilin uusi Talouden tasapaino -palvelu ja
  • mitkä ovat tulevaisuuden kehitysaskeleet finanssialalla ja taloudenhallinnassa.

Katso tästä, mitä edellinen jakso käsitteli >> 

OP Mobiilin uusi palvelu: Talouden tasapaino

”Talouden tasapaino on OP Mobiilissa lokakuun 2019 lopussa lanseerattu uusi palvelu oman talouden hallintaan. Palvelun pyrkimyksenä on rakentaa yksinkertainen ja helposti ymmärrettävä kokonaisuus kuluttajalle siitä, missä hänen taloutensa liikkuu”, Heikki kertoo.

”Palvelun avulla asiakas voi selvittää, kuinka paljon rahaa hän käyttää arjen pyörittämiseen, ylellisyyteen ja elämiseen sekä kuinka paljon rahaa jää säästöön. Nämä ovat Talouden tasapainon kolme suurinta kategoriaa, joista kulutus voidaan ryhmitellä vielä pienempiin lohkoihin.”

Heikin mukaan oman talouden tasapaino lähtee kuitenkin liikkeelle siitä, ovatko tulot ja menot tasapainossa.

”Ensin tulot ja menot katsotaan kuntoon. Sen jälkeen tutkimme tarkemmin menoja edellä mainittujen kolmen suuren kategorian osalta. Selvittääksemme vielä yksityiskohtaisemmin, mihin rahaa kuluu, voimme tutkia kategorioiden sisältä pienempiä kulutuslohkoja.”

Asiakaspalautteen perusteella palvelu on otettu hyvin vastaan ja oman talouden seuraaminen on aiheuttanut oivalluksia asiakkaan puolella.

”Olemme saaneet kiitosta siitä, että asiakkailla on mahdollisuus ymmärtää ja hallita omaa talouttaan paremmin”, Heikki kertoo.

”Eli OP Mobiilin Talouden tasapaino on loistava työkalu lisäämään hallinnan tunnetta sekä hahmottamaan, mitä omassa taloudessa tapahtuu”, summaa Kristian.

Case-esimerkki: Minna Technologies ja OP Mobiili

”Asiakaskokemuksen valossa meidän on OP:lla kyettävä rakentamaan ja tarjoamaan asiakkaillemme parhaita palveluja. Realismia on se, ettemme pysty rakentamaan kaikkia palveluita itse. Tästä syystä tutkimme jatkuvasti, mistä OP:n ulkopuolelta saisimme apua parhaan asiakaskokemuksen säilyttämiseksi”, Heikki avaa.

Parhaan asiakaskokemuksen ja -hyödyn tuottamisesta on kyse myös Minna Technologiesin ja OP Mobiilin yhteistyössä.

”OP:n ja Minna Techin yhteistyön taustalla on ajatus makrotrendistä, jossa tilauspohjainen kuluttaminen kasvaa koko ajan. Tällaisen kuluttamisen haittapuolena on ihmisten sumentunut käsitys siitä, mihin kaikkeen he ovat sitoutuneita”, Heikki kertoo ja jatkaa:

”Itsellänikin saattaa olla tällä hetkellä liittymiä, joiden olemassaoloa en edes muista. Ne rullaavat huomaamatta taustalla pienellä summalla.”

”Minna Techin palvelu vastaa edellä esiteltyyn ongelmaan. Palvelussa on kolme lisäarvoelementtiä: ensin palvelu tonkii tileiltä toistuvat transaktiot, eli mitä toistuvia tilauksia käyttäjällä on meneillään. Sen jälkeen palvelu tarjoaa mahdollisuuden lopettaa ne tilaukset, jotka käyttäjä kokee turhiksi. Kolmas vaihe on mahdollisuus kilpailuttaa palveluja, kuten esimerkiksi sähköyhtiöitä”, Heikki summaa.

Kuuntele Heikin ja Kristianin keskustelu kokonaisuudessaan Spotifysta >>

Jakson sisältö

  • Mitä taloudenhallinta tarkoittaa?
  • OP Mobiilin uusi palvelu: Talouden tasapaino
  • Minkälaista palautetta uusi palvelu on asiakkailta saanut?
  • Case-esimerkki: Minna Technologies ja OP Mobiili
  • Finanssialan ja taloudenhallinnan kehitysaskeleet Heikin näkökulmasta

Jakson kesto: 12:34 min

Jatketaan keskustelua sosiaalisessa mediassa! Verkostoidu Kristianin ja Heikin kanssa

Twitterissä: @kluoma
LinkedInissä: Heikki Korkeamäki & Kristian Luoma

Heikkiin voit olla yhteydessä myös sähköpostitse osoitteeseen heikki.korkeamaki@op.fi.