Miksi luottoriskien mallinnukseen?

Luottoriskien mallinnus on luottoriskien hallinnan ydintä. Luottoriskien hallinnan tavoitteena on varmistaa, että luotonannon riskit ovat tuottojen kanssa tasapainossa sekä varmistaa pääomien riittävyys kaikissa olosuhteissa.

Luottoriskien mallinnus on tilastollista paitsi mallinnusta ja data-analytiikkaa, mutta myös suurelta osin yhteistyötä organisaation sisällä. Käytännön työ on siis monipuolista ja itseohjautuvaa.

Riskimallinnus OP Ryhmässä

Meillä OP:n riskimallinnuksessa pääset osallistumaan pankin riskienhallintaan innostavassa ilmapiirissä.

Olemme nuori ja kansainvälinen joukko ihmisiä erilaisista taustoista ja työskentelykielenä käytämme englantia. Tiimimme on Suomen suurin luottoriskimallinnuksen parissa työskentelevä yksikkö, joten tulet työskentelemään maan kokeneimpien osaajien kanssa. Arvostamme toistemme ammattitaitoa ja panostamme työntekijöidemme urakehitykseen. OP Ryhmä finanssisalan isona toimijana avaa monenlaisia uramahdollisuuksia niin riskienhallinnan kentällä sekä laaja-alaisemminkin finanssialalla.

OP Ryhmässä on otettu käyttöön ketterä toimintamalli yhtenä ensimmäisistä pankeista Euroopassa. Riskimallinnuksessa tämä tarkoittaa itseohjautuvuutta, läpinäkyvää työskentelyä ja työn korkeaa laatua sekä vastuunottamista lopputuloksesta. Lisäksi pyrimme tehokkuuteen ja keskittymään vain olennaiseen. Lisäksi kehitämme jatkuvasti työskentelytapojamme ja panostamme automaatioon.

Työ on monipuolista ja vaatii laajojen kokonaisuuksien hallintaa. Haluamme ymmärtää ilmiön aineistojen, analyysien ja mallien takana, jotta varmistamme tuotostemme soveltuvuuden käyttökohteeseen. Asiantuntijamme tulevat riskimallintamisen kentällä moniosaajiksi, jotka ymmärtävät liiketoimintaa ja osaavat viestiä luottoriskimalleista selkeästi.

Työnteko OP:lla

Visionamme on olla finanssialan vetovoimaisin työnantaja ja meillä OP:lla elämä on muutakin kuin työtä. Meille on tärkeää, että työ ja vapaa-aika kulkevat rinnakkain ja työnantajana olemme valmiita joustamaan elämän eri tilanteissa. OP:n sisäisissä kyselyissä työntekijämme mainitsevatkin usein työnsä parhaaksi puoleksi työyhteisön ja kollegansa, mistä olemme ylpeitä. Lisäksi henkilökuntaetuihimme kuuluvat muun muassa henkilökuntaehtoiset pankki-, vakuutus- ja lainapalvelut.

Haluatko tietää, millaista on työskennellä riskimallinnuksen parissa OP Ryhmässä? Tutustu työntekijöidemme tarinoihin alta.

”Meitä kaikkia yhdistää se, että haluamme oppia, kasvaa ja kehittää toimintaamme eteenpäin.”

Tutustu riskianalyytikko Christoffer Härusiin

. “This job is the right fit for someone who has a problem-solving mind and who enjoys analytical work but also communicating with different stakeholders.”

Tutustu Senior Risk Analyst Xiaoyuan Lihin

"Meillä panostetaan kehittymiseen ja siihen että pääsemme kasvamaan haluamiimme tulevaisuuden työtehtäviin niin pitkällä kuin lyhyellä aikavälillä."

Tutustu riskianalyytikko Jimi Ranimäkeen