Kehittäminen ja Teknologiat

Haluaisitko olla mukana kehittämässä tuotteita miljoonien suomalaisten käyttöön ja nähdä, miten tulevaisuuden palveluja kehitetään asiakaslähtöisesti tuhansien alan osaajien voimin? Vaikka olemmekin jo yli 100-vuotias organisaatio, teemme kuitenkin kehittämistä modernisti tuoden arkea helpottavia menetelmiä, pilvipalveluita sekä automaatiota osaksi toimintaamme. OP:n kesädevaajana pääset työskentelemään op.fi:n ja OP Mobiilin parissa saaden erinomaisia oppeja alkavalle urallesi. Ylläpidämme ja parantelemme jo olemassa olevia rakenteita, mutta myös kehitämme paljon uutta, joten tarjolla olevia devaustehtäviä on laaja valikoima.

Kesätyöntekijänä työskentelet Junior Developer-roolissa, jossa työtehtäväsi koostuvat hieman tiimistä riippuen mm. ohjelmistotuotteen suunnittelusta ja koodaamisesta yhdessä tiimisi kanssa, teknisen ketteryyden menetelmien ja työvälineiden kehittämisestä sekä osallistumisesta tuotannon ongelmien selvittämiseen ja korjaamiseen. Toivomme sinulta aiempaa työkokemusta tai menestyksekästä harrastuneisuutta Java-koodauksesta, sillä se tulee olemaan yksi tärkeimpiä teknologioita kesäsi aikana. Lisäksi tulet hyötymään muiden meillä käytössä olevien teknologioiden osaamisesta (esim. React, AWS, Python, Scala, JavaScript & Ruby) sekä modernien ohjelmistokehitysmenetelmien tuntemuksesta. Tuothan siis selkeästi jo CV:ssäsi esille mitä teknologioita olet käyttänyt, millaisia projekteja olet tehnyt ja mikä roolisi niissä on ollut. Rekrytointiprosessin aikana teetämme koodihaasteen hakijoille, jotka etenevät prosessissa finaalivaiheseen.


Kesädevaajana pääset aidosti laittamaan kädet saveen koodauksen parissa ja konkreettisesti näkemään, millaista koodia meillä tuotetaan. Ympärilläsi tulee kesän aikana olemaan rautaisia alan ammattilaisia, jotka ovat valmiita sparrailemaan kanssasi ja nostamaan osaamistasi seuraavalle tasolle. Onnistut tehtävässä, mikäli sinulta löytyy positiivista ja ratkaisukeskeistä asennetta, joka näkyy toimeen tarttumisena ja rohkeutena alkaa selvittämään eteen tulevia haasteita myös itsenäisesti. Lisäksi toivomme sujuvaa suomen ja englannin kielitaitoa.

Kyberturvallisuuteen palkkaamme kesätyöntekijöitä Information Security -traineen rooliin Helsinkiin. Meille tietoturva on todella kriittinen osa arkeamme ja kehittämistä, joten siihen myös panostetaan paljon. Kesän aikana pääset tarttumaan toimeen, kun työskentelet OP Ryhmän turvallisuuden johtamis- ja hallintamallin kyber- ja tietoturvallisuutta koskevien linjausten ja ohjeiden parissa tuoden niitä samalla käytäntöön, seuraat regulaation vaatimuksia ja analysoit niiden vaikutusta OP:n liiketoiminnan kannata, osallistut kehityshankkeiden, projektien ja heimojen tietoturvatukeen ja ohjaukseen sekä tuet digitaalisten palveluiden kehittämistä tietoturvallisuuden osalta. Menestyt tehtävässä erinomaisesti, mikäli opiskelet tietoturvallisuutta korkeakoulussa ja olet jo kerryttänyt ymmärrystä tietoturvallisuuteen liittyvistä uhista ja uhkakuvista sekä olet tavoitteellinen ja vuorovaikutteinen persoona. Saat kesän aikana tukea kovilta kyberturvallisuuden ammattilaisilta, jotka sparrailevat kanssasi ja auttavat sinua kasvamaan allalla, jossa pääset olemaan hyvisten puolella.

Uratarina

”Hain kesätöihin OP:lle webkehitys-tehtäviin vajaan vuoden osa-aikaisella työkokemuksella Reactin parissa. Aikaisemmissa työpaikoissa olen työskennellyt muutaman hengen tiimeissä, ja kehitystyö on ollut hyvin pitkälti soolohommaa. Hakiessani paikkaa OP:lle toiveissani oli päästä mukaan isompaan tiimiin, jossa vertaistukea olisi hyvin saatavilla. Vertaistukea sainkin reilusti, vaikka lähes koko kesä työskenneltiinkin kotoa käsin etänä (Covid-19). Minulle uutena positiivisena asiana tulivat myös koodikatselmoinnit, joissa saa mukavasti rakentavaa palautetta omasta koodaustyöstä. Tämä auttaa myös osaamisen kehittämisessä, kun tietää missä asioissa ja tavalla itseään voi kehittää.

Työnkuvani on koostunut OP:n nettisivujen päivittämisestä OP:n React-komponenttikirjaston uusimmalle versiolle. Työ on ollut haastavaa, koska se ei ole juurikaan sisältänyt uuden koodin kirjoittamista. Aika on ennemminkin kulunut vanhan koodin opiskelussa, jotta vanha logiikka saadaan pidettyä koossa uusien päivitettyjen komponenttien kanssa. Täysin uutena tehtävänä React-koodauksen ohella on ollut automaatiotestauksien rakentaminen. Tästä minulla ei ollut aikaisemmin minkäänlaista kokemusta. Komponenttipäivitysten ohella myös nämä testit täytyi saada uudestaan toimiviksi, joten tämän aiheen parissa on tullut opiskeltua ja kehityttyä paljon.

Tärkeimpänä oppina kesänajalta on ehdottomasti ollut se, ettei kaikkea tarvitse osata valmiiksi töitä aloittaessa, vaan matkan varrella opiskellaan ja kehitytään tarpeiden mukaan.

OP:lla pärjää kesätyöntekijänä, mikäli löytyy taustaa koodailuhommien parissa, on valmis oppimaan uutta, eikä pelkää mennä pää edellä uusiin haasteisiin.”

Oskari, Junior Developer / Kehittäminen ja Teknologiat