Agile Coachiksi OP:lle, yhdeksi pioneereista

Oletko ketterän toimintatavan asiantuntija? Oletko odottanut tilaisuutta päästä kokemaan, miten agile aitona osana suuryrityksen arkea todella muuttaa asiakaslupauksen lunastamisen sekä mullistaa tuloksekkuuden ja työntekijäkokemuksen? Etsimme sinua kehittämään kanssamme tämän päivän pankkipalveluita sekä ketterää kulttuuria, jollaista ei ole Suomessa enterprise-tasolla ennen nähty.

Osaksi yhteisöä, joka haluaa elää ja hengittää ketterää

Aloitimme vuoden 2019 alussa pioneerihengessä Suomessa koko organisaation lävistävän muutosmatkan kohti ketterää kulttuuria. Emme ole läheskään perillä, mutta tällä matkalla sinulla on mitä parhaimmat edellytykset Agile Coachina onnistumiseen. Ympärilläsi on yhteisö, joka haluaa elää ja hengittää ketterää johtoryhmästä aina jokaiseen heimon ja tiimin jäseneen saakka. Agile Coachien yhteisöä puolestaan pääset rakentamaan yhdessä muun muassa Samin ja Ari-Pekan kanssa:

"OP:ssa on ketterän muutoksen läpivientiin sitoutunut johto ja pystymme Agile Coacheina todella vaikuttamaan asioihin. Omat vahvuuteni pääsevät myös työssäni esiin: keskustelun taito, ajatuslukkojen avaaminen ja muiden auttaminen oivaltamiseen."

Sami Luoma, Agile Coach

"Taustani on Agile Coachin ja työpsykologin ammateissa. OP:lla voin hyödyntää laajasti kaikkea osaamistani minua kiinnostavien asioiden parissa. Ketterän muutoksen onnistumiseen vaikuttaa tuki koko organisaation eri tasoilla ja myös resurssimielessä."

Ari-Pekka Skarp, Agile Coach

 

"Innostun työssäni ihmiskohtaamisista, valmentavasta roolistani ja luovasta ongelmanratkaisusta. Ohjaan, opastan ja mentoroin heimoa sekä tiimejä kohti OP Ketterän tuomia uusia toimintatapoja ja kulttuuria."

Taina Suihkonen, Agile Coach

Lue Agile Coachin työstä OP:lla sekä ketterästä muutosmatkastamme

Agile Coach Ari-Pekka Skarp tuli OP:lle suoraan keskelle organisaatiomuutosta. Työpsykologitaustainen Skarp tuo ketterään organisaatioon arvokasta ihmisosaamista.

Lue Ari-Pekan ajatuksia siitä, miltä ketterän muutosmatkan alkutaival tuntuu >>

 

 

 

OP rakentaa omaa, ketterää toimintamalliaan. Uudessa mallissa oleellisia ovat tiimit ja heimot, ja johtamisesta tulee yhä enemmän valmentamista. Tiimit määrittelevät itse, miten työtä tehdään ja miten tavoitteisiin päästään.

Lue artikkeli OP:n ketterästä toimintamallista >>

 

 

 

Emme kovin usein törmää epäonnistumistarinoihin. Silti ketterän tiimin huippuonnistumiset voivat usein olla epäonnistuneen kokeilun päässä. Parhaimmillaan koko organisaatio kehittyy prosessissa paremmaksi. Epäonnistumista pohtii blogissamme OP:n Agile Coach Sami Luoma.

Lue Samin ajatuksia epäonnistumisen filosofiasta >>