Product Designer Juuso Peltola: “Rohkeudella ja mukavuusalueen ulkopuolelle menemällä pääsee pitkälle!” 

Digitaalisen muotoilun opintojaan viimeistelevä Juuso Peltola jatkoi OP:lla Product Designerina trainee-jakson jälkeen. Pääsimme kuulemaan Juuson ajatuksia Kiitorata-ohjelmasta ja kuluneesta ajasta designer-traineena.    

Moikka Juuso! Kertoisitko millaisessa trainee-tehtävässä aloitit OP:lla ja mitä teet nyt?    

Aloitin OP:lla Product Design Traineena henkilöasiakasrahoituksen ja asumisen heimossa Digital Consumer Loans-tiimissä. Tiimin vastuualueisiin kuului esimerkiksi OP:n asuntolaina ja pankkilaina. Kuuden kuukauden harjoittelujakson jälkeen siirryin vakituiseksi Product Designeriksi OP mobiiliin IDM-tiimiin työskentelemään tunnistusvälineiden parissa.     

Mitä kaikkea pääsit tekemään trainee-jaksosi aikana?    

Sain olla todella monessa mukana. Trainee-jakson alussa pääsin osallistumaan Hackathon 2023 innovaatiokilpailuun, sekä mukaan kahteen eri käyttäjävalidointiin. Pääsin myös suunnittelemaan kevytlainalaskuria, lainaa.op.fi -asiakaspalautekyselyn ja automaattisen uloskirjautumisen näkymät, sekä lukuisia muita pieniä design-hommia.     

Ennen kaikkea sain paljon vastuuta ja pääsin oikeasti tekemään konkreettisia ja tärkeitä asioita. Oli hienoa päästä oikeasti soveltamaan koulussa opittuja taitoja ja kehittämään niitä entistä pidemmälle.     

Millaisia oppeja Kiitorata-ohjelmasta jäi käteen?    

Harjoittelujakson aikana minulle kehittyi oma tapani tehdä töitä. Opin alani yleisimmät tavat toimia ihan käytännön kautta, sekä sain uutta varmuutta alan työkalujen käyttöön. Trainee-jakson jälkeen ymmärrän asiakasta paremmin ja tiedän, kuinka suuri määrä työtä täällä tehdään asiakaskokemuksen kehittämiseksi. Myös ketterän kehityksen malli tuli hyvin tutuksi. Voisin sanoa tietäväni nyt myös aika paljon lainoista!   
  
Ehdottomasti parasta ohjelmassa oli vastuu sekä luottamus, jota sain. Pääsin myös tekemään designia, joka on mennyt ihan tuotantoon asti. On mahtava fiilis, kun näkee oman kädenjälkensä konkreettisena ja näkyvänä OP:n alustoilla.    

Mikä sinut yllätti Kiitoradassa?    

Kiitoradassa yllätti eniten ehkä se, kuinka hyvin ohjelma oli järjestetty, ja kuinka meille kiitoratalaisille järjestettiin kaikenlaisia tapahtumia itse työn ohella. Trainee-jaksoon kuului esimerkiksi päivä Linnanmäellä, yhteisiä ruokailuja, yritysvierailuja ja puhujia kertomassa omasta työstään. Kiitorata oli paljon muutakin kuin pelkkää työntekoa.    

Kerro jokin onnistumisen hetki Kiitorata-ajoiltasi, milloin olit ylpeä itsestäsi?    

Ehkä merkittävin onnistumiseni Kiitorata-ajaltani on se, kun tiimimme toinen suunnittelija joutui jäämään vähän pidemmäksi aikaa pois. Tänä aikana hoidin tiimimme design-tarpeet yksin. Sain tietysti sparrailutukea mentoriltani ja muilta suunnittelijoita, mutta tuona aikana itsevarmuuteni ja erityisesti ammattitaitoni kasvoivat huomattavasti, sillä huomasin että minähän osaan tämän homman.    

Entä mitä vinkkejä antaisit uusille Kiitoratalaisille?    

Rohkeudella ja mukavuusalueen ulkopuolelle menemällä pääsee pitkälle! Vinkkinä kannustan muistamaan, että teidät on valittu harjoitteluohjelmaan ihan syystä.  
  

Suurkiitos Juuso ja tsemppiä tulevaan!