Rakennusalalta korvausneuvonnan asiantuntijavalmentajaksi – Aapo Lappalainen teki urahypyn tuntemattomaan 

Aapo Lappalaisella on monipuolinen tausta aina rakennusalan koulutuksesta ja töistä aktiiviseen jalkapalloharrastukseen. Seitsemän vuotta sitten Aapo teki alanvaihdoksen vakuutusalalle eikä ole katunut valintaansa.  

Asiantuntijavalmentajana toimiva Aapo tuli alun perin Pohjola Vakuutukselle korvausneuvojaksi. Nykyisessä roolissaan Aapon tärkein tehtävä on toimia apuna ja tukena korvausneuvojille ja vahvistaa heidän osaamistaan. Työhön kuuluu esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdyttämistä, koulutusten suunnittelua ja toteutusta sekä toimintamallien yleistä kehittämistä. Lisäksi asiantuntijavalmentaja kohtaa työssään samoja ongelmia kuin korvausneuvojakin, eli Aapon arkeen kuuluu myös korvausasioiden selvittely.   

”Vuosien varrella työnkuvani on kehittynyt samaa tahtia osaamisen kanssa, ja olen päässyt olemaan monessa mukana”, Aapo kuvaa urapolkuaan.  

Asiakkaiden arjessa valmennustyö näkyy ennen kaikkea niin, että korvausneuvojat osaavat tehdä paitsi oikeita vakuutuspäätöksiä, myös soveltaa osaamistaan monipuolisesti. ”Kun toimintamallit ovat mahdollisimman ymmärrettävät, on vakuutusasioiden hoito selkeää ja yksinkertaista kaikille osapuolille,” Aapo kiteyttää.  
 

Monipuolinen tausta tukee työssä  

Aapo päätyi vakuutusmaailmaan rakennusalalta puolivahingossa, kun ajatus uudesta suunnasta uralle alkoi herätä. Alanvaihdos tuntui jännittävältä askeleelta, mutta lopulta siirtymä fyysisiltä työmailta siistiin sisätyöhön sujui helpommin kuin Aapo oli osannut arvatakaan.   
  
”Hyppyä tuntemattomaan pehmensi se, että perehdytys korvausneuvojan työhön hoidettiin todella hyvin. Sen ansiosta tehtävistä pääsi nopeasti jyvälle”, Aapo kertoo. ”Lisäksi Pohjola Vakuutuksessa on ollut alusta lähtien hyvä tunnelma ja tekemisen meininki. Täällä pyritään aidosti parantamaan tekemistä koko ajan, ja psykologinen turvallisuus toteutuu mielestäni hienosti”, hän jatkaa.  

Aiemmasta työkokemuksesta ja taustasta on ollut monenlaista hyötyä myös nykyisessä työssä, ja positiivinen ja sinnikäs asenne on kantanut pitkälle alalla kuin alalla. ”Jalkapalloajat opettivat minulle joukkuehenkeä, jossa yhteisten tavoitteiden eteen työskentely ja kehittyminen ovat kaikkien yhteisiä prioriteetteja. Rakennus- ja myyntialan työt taas kehittivät periksiantamattomuutta. Nämä ovat tärkeitä ominaisuuksia myös korvausneuvonnan parissa työskennellessä”, Aapo kuvaa.  
 

Jatkuva kehitys tekee työstä palkitsevaa  

Aapon mielestä työarjessa parasta on ihmisten kanssa tekeminen. Hän toivoo voivansa tarjota työllään ennen kaikkea eväitä, jotka auttavat kollegoita uuden omaksumisessa. ”Pidän ihmisten auttamisesta ja opastamisesta, ja tavoitteeni onkin antaa niin selkeitä neuvoja, että niistä on apua saajalle vielä pidempäänkin”, hän kuvaa.  

Aapo on tyytyväinen, että on päässyt aktiivisesti vaikuttamaan siihen, mihin suuntaan haluaa viedä ammatillista osaamistaan. Hän kuvaa viihtyneensä korvausneuvojana ja nauttivansa nyt siitä, että pääsee jakamaan omaa asiantuntemustaan eteenpäin. Uutta opittavaa riittää kuitenkin aina.  
  
”Se, kun huomaa jatkuvasti kehittyvänsä, saa työn tuntumaan mielenkiintoiselta ja palkitsevalta”, Aapo sanoo. ” Viihdyn hyvin tavoitteellisessa työssä, ja täällä yhteinen maali on selkeä: haluamme tarjota asiakkaalle parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen,” hän kiteyttää.  

Sujuva yhteistyö kollegoiden kesken on yksi Aapon työarjen kulmakivistä. Hän kiittää muista asiantuntijavalmentajista koostuvan tiimin hyvää henkeä ja toteaa itseohjautuvuuden toteutuvan työyhteisössä mallikkaasti. Vastuut jaetaan joustavasti tiimiläisten kesken, ja aina voi luottaa siihen, että tehtävät hoituvat sovitusti. Vahva auttamisen kulttuuri tukee siinä, ettei kukaan jää yksin, vaan työkaverit ovat toistensa tukena.   

”Meillä on täällä loistoporukka, jossa on aidosti hyvä olla”, Aapo summaa.